Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Såsen blev rena pannkakan

Annons

Jag kan mycket men som kock passar jag inte. Var på en fin restaurang på Kungsgatan i Stockholm på 50-talet, och till rätter var det bearnaisesås. Jag satt och åt och under tiden kom Simon Brehm som skulle ta något stärkande i pausen på matinédansen på "Bal Palais" och Barbro "Lill-Babs" Svensson sjöng där då och då.

Efter ett tag bestämde jag att nu ska jag göra den där goda såsen själv. Trodde jag hade alla ingredienser men inga ägg, vilket ju var en katastrof. På 50-talet var det mesta stängt på helgerna och så även i påskhelgen.

Men ett mindre kafé i T-banan i Vällingby hade öppet och jag fick köpa några ägg. Hur tror ni det gick? Jo, det vart rena pannkakan. Såsen skar och även i mitt hjärta, men gröt kan jag koka och även tevatten.

Solen sken så jag gick upp på Fornkullen i Vällingby och solade istället.

Bertil Monegrim

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons