Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte kommunens sak att smöra för företagen

Annons

Demokraterna har gjort en ny (måttligt vetenskaplig) undersökning. Denna gång gnäller man via anonyma ombud. Så gör man sitt gnäll mer legitimt, kan tänkas. Man har skickat ut mejl till 140 företag.

Siffrorna är rent häpnadsväckande, nästan nordkoreanska. 98 procent av svarande företag har svårigheter att "informera sig" om kommunens utbud. Informera sig? Ska kommunens företrädare åka runt och förklara vad det innebär att driva affärsverksamhet? Samtidigt säger dessa företagare att det är svårt att rekrytera arbetskraft. Tja, väntar man sig att kommunen ska servera specialutbildade till just deras företag? Klart att man missnöjd då. Är inte själva idén med "egen" företagsamhet att göra det "själv"? "Egen" är ju ordet. Har dessa företagare försökt med Arbetsförmedlingen?'

Nä. Här klickar tankegången betänkligt hos Demokraterna. Känns faktiskt som om man, till varje pris, vill leta upp nya spikar att hänga upp sitt gnäll på. Men den här var rätt klen, va?

Agendan förblir dunkel...

Sedan klagar Demokraterna på att Norberg prioriterar "Kultur och fritid". Men vad kan man göra? Hur skulle det se ut om kommunen började stötta frisersalonger, klädbutiker, affärer, restauranger eller Klockargårdens utmärkta tvålar? Bara sådär? Skulle Demokraterna bli nöjda då?

Naturligtvis inte. Då skulle man gnälla för att enskilda näringsidkare stöttades.

Hallå! "Kultur och fritid" är Norbergs profil. Att satsa pengar på dessa områden berikar oss alla, alltså även näringsidkare. En bra satsning på Kultur och fritid! Perfekt. Visar engagemang. Tillför oss något!

Demokraterna avslutar med att efterlysa ett blomstrande näringsliv. Här är nog alla överens. Om vägen dit går meningarna isär. Men inte tusan är det genom att kommunens tjänstemän ska "hjälpa " företag i sin rekrytering eller smöra för företag. Hjälp och stöd ska de förstås ha, men inte genom "ambassadörer" som springer runt för att få de 46 företag som orkat svara på gott humör. Det får "vår" långsiktiga ambition, som vi alla står bakom, "Kultur och fritid" ta hand om. Självklart är det viktigt att vi alla handlar lokalt!

Hmm, lite gnällig är jag nog. Undrar om jag härmed kvalificeras till Demokraterna. Negativist som negativist, alltså. Nä, tror inte det.

Richard Hichens-Bergström

(som vill skingra dimman)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons