Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal: Pride är viktigt för alla

Annons

För ungefär en månad sedan höll Sala en Pride-parad för första gången och på lördag den 1 juli är det återigen dags för Västerås Pride.

För Kommunal är det självklart att delta. Inte bara för att vi står upp för människovärdet om allas lika värde och rätt utan också för att Pride faktiskt är en facklig fråga.Så länge som vi har normer och strukturer i vårt samhälle och i världen som splittrar människor så skadar det den fackliga kampen. Att vi organiserar oss på arbetsplatserna för att driva förändringar och nå framgångar är vår styrka, men då behöver alla vara med. Alla behöver få känna sig inkluderade.

Därför är den feministiska kampen inte endast kvinnornas kamp, rasismen är inte endast en kamp för rasifierade och Pride är inte en rörelse enbart för HBTQ-personer – all kamp för jämställdhet, jämlikhet och rättvisa är vår gemensamma kamp.

Vi vill ha ett samhälle och en värld där alla räknas och där alla kan känna sig trygga. Alla arbetsplatser ska vara en trygg plats där det inte förekommer kränkningar och trakasserier, vad de än beror på. För det är med gemensamma krafter vi blir starka och kan kräva vår rätt!

Låt oss tillsammans visa att det inte spelar någon roll vem du är, vem du älskar eller var du kommer ifrån.

Vi sträcker på oss, visar stolthet över vilka vi är och vi organiserar oss tillsammans.Happy Pride för kärlek och kamp framåt!

Malin Ragnegård, avdelningsordförande, Kommunal Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons