Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L: Så får vi skoltrötta och nyanlända i arbete

Annons

Nu är det propaganda på hög nivå här i Norberg. Jag skulle vilja påpeka en del sakfel i Socialdemokraternas insändare den 2 september.

Vad gäller turordningsregler så måste de anpassas efter att 4/5 personer är anställda i småföretag. Det måste bli billigare och lättare för småföretagen att anställa. Då förstår jag att Socialdemokraterna blir oroliga. Nu är kommunen främsta arbetsgivare inom t.ex. omsorg. Det betyder ingen konkurrens. Det enda det leder till är att arbetsvillkor och löner aldrig kommer bli bättre i Norberg. Fram för fler aktörer, vilket betyder småföretag. Det måste vi gynna. Då blir det mer välfärd för pengarna och norbergarna kan själva välja vad de vill nyttja för tjänster.

Det alliansen har sagt om marknadshyror är att det kommer att kosta mer att bo i nybyggda lägenheter än i äldre. Det är ju inget konstigt och i Norberg är det verkligen inget problem för det finns inte lägenheter så att det räcker, vare sig nya eller gamla.

Alliansen föreslår riktiga jobb till alla. Socialdemokraterna hävdar att alliansen vill dra ner lönen för alla. Det är att fara med osanning. Dock har vi en hel del nyanlända utan skolbakgrund här i Norberg. De kommer få tillbringa en stor del av sin arbetsföra tid i skolan om de ska kunna ta igen både 9 års skolgång och gymnasiet utöver det. Det är inte rimligt. Norberg har också en hel del ungdomar som har gått ut med låga skolresultat. Om du är rejält skoltrött så kommer inte mer skola att lösa det. Inträdesjobb är för de ungdomar som inte har utbildning och för de nyanlända som kommer utan skolbakgrund. De som står längst ifrån arbetsmarknaden. Inträdesjobb är förutsägbara och rättvisa och du kommer inte att flyttas runt i ett system för att täcka upp för egentlig personalbrist. Vi får fler skattebetalare som försörjer sig med riktiga jobb. Utöver detta är alliansen för fler enkla jobb som inte kräver längre utbildning. Inga andra yrkesgrupper kommer att få sänkta löner, som Socialdemokraterna hävdar.

Om det lönar sig att jobba kommer fler att göra det. Därför vill alliansen sänka skatten på jobb, bland annat. Det har gått förut och kommer att gå igen. I Norberg finns utöver det en slags gräns för vad man som medborgare kan gå med på att betala i skatt för en allt sinande välfärd som Socialdemokraterna talar så gott om. Vi bor i en av Sveriges dyraste kommuner och vad får vi för våra skattepengar? Rätt ska vara rätt, även ett valår.

Liane Blom (L)

Liberalerna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons