Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lån finansierar invandringen till Sverige

Annons

Det tar lång tid för nyanlända att få jobb, framhåller skribenten. Bilden togs i Malmö hösten 2015.

Med en dåres envishet fortsätter Marino Wallsten fara med osanning gällande Sverigedemokraternas budget och det blir inte mer sant för att han upprepar sig. Återigen uppmanar jag honom och andra, gå in på Youtube, sök på smurftal, så får ni en väldigt pedagogisk förklaring av Mattias Karlsson.

Vad beträffar Socialdemokraternas miljardlöfte till kommunerna så äts det ju upp av neddragningar av tidigare bidrag om jag förstod Marino Wallsten rätt när han gjorde ett inlägg på Aftonbladet i höstas. Dessutom lånar regeringen mångmiljardbelopp i en högkonjunktur, för att finansiera asylmigrationen som går på löpande räkning.

Hur kommer dessa människor att försörjas när inte längre staten skjuter till? Det blir förstås genom kommunens budget, med försörjningsstöd. Det tar åtta år enligt SCB, innan 50 procent av migranterna har någon form av förvärvsarbete. Efter 15 år har 60 procent av migranterna någon form av arbete. Jag rekommenderar varmt Tino Sanandajis nyutkomna bok Massutmaningen. Den fick lysande recensioner av bland andra Widar Andersson (S) i Folkbladet.

Jag noterar att Marino Wallsten undviker att svara på min fråga om hur han tycker att vårt land har utvecklats de senaste 30-40 åren och att han tycker att jag pekat ut vissa folkgrupper. Kan det vara så att han inte noterat i vilka områden det är som folk är mest utsatta och missnöjda? Öppna ögon och öron så kan man inte undgå att se vart vårt land är på väg, när man väl gjort det går det inte att blunda igen.

Gunilla Dahlberg Malmén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons