Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt bussarna stanna vid skolan

Annons

Vi följer med stort intresse Torbjörn Norgren insändare (3 och 17 maj) och engagemang för att våra barn på ett säkert och tryggt sätt skall kunna ta sig till skolan oavsett om de åker buss eller går.

Man förvånas heller inte längre över hur kommunstyrelsen på ett för oss nonchalant sätt handskas med kommunens pengar. Att ansvariga politiker lägger sig platt för kollektivtrafikens beslut och planering som för Norberg innebar avsevärt ökade kostnader utan att säkerheten för våra barns trygghet förbättras.

Att anställa ett flertal ledsagare som skall följa barnen till och från bussen måste väl bygga på ett grovt tankefel. Det är ett pengaslöseri samtidigt som det inte förbättrar säkerheten för trafikanterna. Det här är ett tydligt exempel på att kommunstyrelsen väljer att slösa bort pengar som annars skulle kunna gå till bättre saker.

Om ni hade tänkt logiskt så hade ni arbetat för att bygga om och förlägga bussens hållplats där parkeringen vid skolan är idag. Vi har svårt att förstå logiken med att ha en stor parkeringsplats precis vid skolan. Den skulle kunna användas till långt mycket bättre ändamål, som en av- och påstigning för barnen som skall åka skolskjuts. Det vore ett bra exempel på hur man sätter barns säkerhet främst. Finansieringen kan ske genom att man använder medel som idag knutits till ombyggnationen av busstorget.

Det är de vuxna som kan gå – inte våra barn.

Lennart Skansfors (M)

Christer Filipsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons