Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt de anställda få driva skolan framåt

Annons

Svar på insändare av Demokraterna. Till att börja med vill jag tacka herrarna och damerna för konkretisering av vad man vill med skolan i Norberg. Att jag själv som medarbetare talar mig varmt om hjärtat om Centralskolan i Norberg, ser jag som en självklarhet. Inte så mycket lojalitet, snarare upplevelsebaserad fakta.

Nu till själva kärnfrågan. Vad är felet med dagens skola? Ni har rätt i att vi i Norberg rankades bland de sista i Lärarförbundets undersökning. Till detta finns flera orsaker. Först måste man se vilka parametrar Lärarförbundets undersökning innehåller. Därefter måste man se till flera undersökningar, för att ha en mer tillförlitlig helhetsbild av skolan i Norberg.Enligt mig så finns det alltid saker att förbättra inom skolan, men också i samhället i stort. Vi gör vad vi kan, under ledning av våra rektorer. Jag tycker vi lyckas ganska bra, men vi kan alltid, och strävar alltid att bli bättre.

Just nu pågår Systematiskt kvalitetsarbete inom varje ämnesområde, under ledning av våra förstelärare. Detta stora projekt sker i samarbete med Högskolan Dalarna. Projektet kommer att fortgå under minst detta läsår, 2016/17. I detta projekt berörs viktiga ämnen såsom tydliggörande av vad och hur eleven bedöms.

Det här med att jämföra lika stora kommuner som Norberg, med Norberg, faller på minst en viktig stor samhällsförändring, nämligen att Norberg tagit emot ett stort antal asylsökande, vars barn också har rätt till skola. Vilken annan, i storlek med Norberg, har gått igenom samma sak?

Nej, låt nu de som är anställda till att leda och driva skolan framåt, få göra just det. Vi överdriver lätt vår roll, vi fritidspolitiker.

Mattias Björlestrand, språklärare Centralskolan Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons