Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt de gamla i Fagersta få blicka ut över vattnet

Annons
En av de diskuterade platserna för ett nytt äldreboende. Men skribenten förordar en plats med utsikt över båthamnen.

Snälla politiker/Fagerstabor, jag vädjar nu till er som gammal Fagerstabo, innan det är för sent. Jag pratar naturligtvis om den eventuella byggnationen (äldreboendet) på fotbollsplanen i Uggelbo.

Fagersta behöver vackra entréer in i samhället, jag menar infarterna till Fagersta. Folk behöver få en positiv "aha-upplevelse" när de kommer hit.

När man kommer på väg 66 från Västerås så vore det trevligt med en vacker bebyggelse och park som vetter ned mot Aspen (nedanför Volvo). Jag vet att marken är planerad för restaurang och dylikt. Men snälla politiker/Fagerstabor. Vem/vilka startar upp ytterligare ett nybygge vad gäller detta tema i Fagersta?

Nu öppnar snart Sibylla (vilket är positivt) och det finns tomma lokaler/ytor centralt i Fagersta om någon skulle vilja öppna något liknande. Bygg äldreboendet på denna mark!

Gör det till en trevlig upplevelse att komma in till Fagersta. De äldre som ska bo på äldreboendet får en naturligt trevlig plats att sitta och titta ut över vattnet med utsikt över vår fina båthamn och den planerade Sjöstaden (vid sågplanen). För att inte tala om sista april när de boende får första parkett för att se det fina sagospelet när majbrasan speglar sig i vattnet och allt detta utan att ens lämna byggnaden. Anhöriga kan enkelt ta med den boende till vår vackra hembygdsgård för lite fika etcetera.

Det underlättar även för personalen att på ett smidigt sätt serva de äldre med upplevelser och aktiviteter året runt. De behöver bara "rullas ut", i sängar eller rullstolar, i det stora sällskapsrummet med stora glaspartier som presenterar naturliga upplevelser året runt, med utsikt över Aspen.

Båtar, majbrasa, folk som badar vid simbadet, båthamnen och den tilltänkta Sjöstaden. Många av de äldre har säkert själva utövat allt detta i yngre dagar. Vintertid är det full aktivitet, folk promenerar på isen, pimplar och så vidare.

I dag kan man bygga bullerfritt, titta bara på äldreboenden som ligger mitt i större städer. Västerås har flera äldreboenden som är exempel för detta.

Tänk att få bo den sista tiden på äldreboendet "Fagerlyckan". Eller vill ni i stället bara ha en tom, tråkig, vildväxt åker som representerar första upplevelsen av Fagersta? Ska ni vänta, i hopp och tro att det ska bli någon restaurang som ska poppa upp? Det har Fagersta inte råd med, staden behöver bli mer attraktiv. Människor måste våga satsa och utvecklas här.

För ni vill väl att folk ska bo kvar och även flytta hit så att Fagersta växer?

En gammal Fagerstabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons