Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lek utan avgaser

Annons

Norberg. Att anlägga en lekpark i Norberg nere vid ån, nästan så långt söderut man kan komma inom Norbergs tätort, tycker jag är en diskriminering av barn och ungdomar från både Kärrgruvan, Spännarhyttan samt alla övriga bostadsområden ute i ytterområdena i kommunen.

Vi betalar alla skatt till kommunen, varför då inte tänka på att placera lekparken så centralt från alla håll som det är möjligt, och i det här fallet är det ju Stockrosen som ligger bäst till av de tre uppräknade tänkbara lekparkerna.

Men det är ju inte bara lekparken som skall byggas. Det måste ju till toaletter och troligtvis en stor parkering. Jag håller därför fullständigt med Putte D om att det i stället borde finnas en lekplats vid varje större bostadsområde, och det borde även finnas lekplatser i varje liten by inom Norbergs kommun. Jag tror många barn kommer att bli ledsna när mamma eller pappa inte har tid att skjutsa.

Bilen kanske behövs för att komma till arbetet. Fanns det då en mindre lekplats i närheten skulle den situationen kanske inte uppkomma, i varje fall inte lika ofta, och dessutom behövde man inte bygga varken toaletter eller parkeringsplatser, och dessa kostnader skulle säkert täcka lekplatsernas antal.

Det måste väl också bli mer klimatföroreningar i samband med mer bilkörning. Kommunen har väl ett ansvar även där, och vad anser Miljöpartiet?

Karin Fjellman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons