Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Nej, regeringens jobbpolitik fungerar inte

Annons
Det behövs fler enkla jobb, anser M som vill tredubbla Rut-avdraget.

Den socialdemokratiske riksdagskandidaten Tony Bölja skriver i Fagersta-Posten (23 maj) att regeringens jobbpolitik fungerar. Det gör den inte. Sanningen är att det är konjunkturen som räddar regeringen. Regeringen för en expansiv politik och räntan är negativ. Det är en politik för lågkonjunktur som regeringen bedriver i högkonjunktur. Detta skapar risker i ekonomin. Ingen regering har sparat så lite i högkonjunktur som den nuvarande.

Eftersom Bölja gör på ett felaktigt sätt gör sig till uttolkare av moderat politik, så tar jag tillfället i akt att berätta om några av våra förslag inom vår jobbpolitik.

Moderaternas vill stärka drivkrafterna för arbete. Därför föreslår vi en skattesänkning på omkring 500 kronor per månad, för den som jobbar och har en genomsnittlig inkomst. Vi vill också införa ett bidragstak, så att det lönar sig att gå från bidrag till arbete.

Vi vill införa inträdesjobb, en anställningsform för unga upp till 23 år som saknar gymnasieexamen och för nyanlända. Genom anställningsformen kommer många arbetslösa att gå till ett jobb och ha ett sammanhang istället för att vara kvar i utanförskap.

Det behövs flera enkla jobb i Sverige. Därför föreslår vi att Rut-avdraget tredubblas. Och så var det LAS. Moderaterna vill förändra LAS så att turordningsreglerna i högre grad ska baseras på kompetens än idag.

Trots Socialdemokraternas löfte om Europas lägsta arbetslöshet så har Sverige istället sjunkit från plats 12 till plats 16. Valet står mellan en regering som misslyckats och Moderaterna, tillsammans med Alliansen, som har en politik för jobb.

Anna Kramer

Ordförande, Moderaterna i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons