Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M svartmålar om nya Region Västmanland

Annons

Denise Norström (S)

Den 1 januari blir Landstinget Västmanland region. Det innebär tätare samarbeten med kommuner, näringsliv och länsstyrelse för att skapa en starkare regional utveckling.

Bildandet av Region Västmanland och namnbytet från landsting till region innebär att vi tar över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelsen. Det är ett rödgrönt politiskt mål som nu blir verklighet.

Frågor rörande regional utveckling blir i större grad underställt ett folkvalt fullmäktige och som region säkerställer vi vår position som en drivande aktör för en hållbar regional utveckling.

Landsting bildar regioner i hela Sverige. Tidigare har till exempel Gävleborg och Örebro gjort det, och nu är det dags för bland annat Västmanland och Uppsala. Alla byter i och med detta namn från landsting till region.

Moderaterna med Tomas Högström i spetsen försöker plocka billiga politiska poäng genom att måla upp ett namnbyte som något dyrt och dåligt. Det är en beklaglig inställning, och det är Moderaterna i Västmanland ensamma om.

I Uppsala läns landsting är både majoritet och opposition positiva till bildandet av region och ett namnbyte, här kan Moderaterna i Västmanland lära sig av sina kollegor.

Dessutom stämmer inte kostnaden Moderaterna presenterar. Kostnaden är på cirka 2,4 miljoner, inte på 5 som Tomas Högström hävdar.

Bildandet av Region Västmanland är ett positivt steg. Det leder till en bättre utveckling för länet och till större möjligheter för invånare att påverka den regionala utvecklingen.

Denise Norstöm (S), landstingssyrelsens ordförande

Karin Thorborg (V), landstingsråd

Andreas Porswald (MP), landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons