Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marino Wallsten (S): Bitter retorik av Stig Henriksson

Annons
Nuvarande kommunhus kan omvandlas till 60 lägenheter, framhåller kommunalrådet Marino Wallsten.

Än en gång förvanskas sanningen i ett försök att uppnå politiska poäng i något som bara kan liknas vid en lekstuga och det tar oss ut på ett allt mer sluttande plan i den politiska debatten. Högerpopulismens retorik färgar även Stig Henriksson, som gärna svartmålar och beskriver en alternativ verklighet med ord som katastrofal och kaos. Ett hatiskt, bittert och nedvärderande ordalag.

Det sliras på sanningen ganska rejält. Fakta är att Fagersta kommun i sin investeringsbudget avsatt över 200 miljoner kronor för nybyggnation av tre flerbostadshus med olika upplåtelseformer fram till år 2024. Det har aldrig funnits något annat beslut. Det vet nog Stig Henriksson om, men han väljer ändå att beskriva det som något som skulle stå klart i princip omgående.

Efter detta har möjligheten dykt upp för kommunen att inkludera ett fjärde flerbostadshus om man omvandlar nuvarande kommunhus till sextio lägenheter till en kostnad av uppemot en miljon kronor per lägenhet. Något som faktiskt medför att kommunen kan omfördela uppemot 80 miljoner i budgeten till andra välbehövliga investeringar. Det vet Stig Henriksson om, men han väljer ändå att beskriva det som något annat.

Till och med när det gäller företagsklimatet kan inte Stig Henriksson hålla sig till sanningen. Fakta är att i 2018 års undersökning ger företagarna det lokala företagsklimatet i Fagersta ett högre betyg än året innan. En positiv utveckling. Det borde Stig Henriksson veta, men han väljer ändå att få det att framstå som något annat.

Gå inte på det. 

Fortfarande kan man inte utläsa vad det är Stig Henriksson egentligen vill. Till skillnad mot oss socialdemokrater som gärna fortsätter på en väg framåt präglad av framtidstro och optimism. Där vi fortsätter att investera i framtidens Fagersta, fokuserar på det vi vill åstadkomma och finner lösningar på de utmaningar som finns längs vägen.

Hat bygger ingen framtid. Framtidens Fagersta kan vi bara bygga tillsammans.

Marino Wallsten (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons