Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarförakt att inte svara om idrottshallen

Annons

Hur kan statliga pengar till flyktingmottagande få användas till att bygga en idrottshall, undrar partiet Demokraterna i Norberg.

Vi har tidigare beskrivit att Norberg, under det socialdemokratiska styret, under åren utvecklats till att vara en demokratisk diktatur.

I ett sådant samhälle är demokratin skenbar och ytligt sett fungerande. Oppositionen är kastrerad och makten styr enväldigt. Debatter, inlägg eller reservationer från andra partier existerar inte.

Det enda som hörs är maktens egen hyllningskör som oavsett vad som än händer, applåderas och med sin förträfflighet höjs till skyarna.

Vanliga medborgare/väljare ges inget utrymme. Gräsrötternas åsikter och protester tystas effektivt genom att de styrande inte går in i några offentliga debatter eller svara på frågor. Ordförande i en kommunstyrelse har till uppgift företräda alla medborgare oavsett partifärg. Den uppgiften uppfylls inte genom att vägra att svara på frågor eller bemöta kritik i media.

Socialdemokraternas tf presstalesman, Mikael Ladman, hänvisar till att fullmäktiges ledamöter har ett gemensamt och delat ansvar i besluten och kan likväl som kommunalrådet svara på frågor och skriva debattartiklar.

Det är förvisso en princip som vi delar men vi anser att ett heltidsarvoderat kommunalråd har långt större möjligheter att påverka och styra utvecklingen i kommunen. Hon bör därför vara den som svarar på den kritik och de frågor vi ställer i media.

Men vad har kommunalrådet gjort – svarat med tystnad. Att vägra svara på medborgarnas offentliga frågor kan inte tolkas på ett annat sätt än hon inte anser att hon behöver svara. Det anser vi är nonchalant från kommunalrådet och sättet andas medborgarförakt.

Ladmans artiklar i Fagersta-Posten bidrar inte till att kasta något som helst ljus över de äventyrliga och i vissa delar lagstridiga beslut som fattats i kommunhusets lokaler. Det han skriver kan bättre beskrivas som partistrategiska dimridåer från Sossarna i Norberg.

Vår strävan för att förbättra och förädla den kommunala demokratin i Norberg fortsätter. Vi förväntar oss att vi stöter på motstånd och motangrepp. Vi har ingen illusion om att det kommer att vara en walk in the park utan vi fortsätter att granska och belysa hur de politiska partierna sköter eller missköter sig i Norberg.

I brist på opposition i Norberg ställer vi som medborgare ytterligare en gång de frågor som hittills nonchalerats av makten:

1. Staten kompenserade Norbergs kommun med 43 miljoner på grund av den belastning och den merkostnad som asyl- och flyktingmottagandet orsakade. Med vilken rätt tar kommunen 25 miljoner från välfärdssektorerna och delfinansierar en idrottshall?

2. Kommunen godkände 2016 trots ortsbefolkningens protester och utan nämnvärd debatt VKS ansökan om att bygga en vindkraftspark på Målarberget med omnejd. Varför tilläts inte de ortsbor som drabbades av vindkraftsverken, träffa samtliga partiers ledamöter och framföra de argument som talade mot ett bifall?

Christer Filipsson (DiN)

Lennart Skansfors (DiN)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons