Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer att välja på i Bergslagssjukhusets servering

Annons
Det gamla namnet Bergslagsbaren återinförs när regionen tar över sjukhusets restaurang efter Mitt Hjärta.

Svar på insändaren ”Viktigt med nylagad mat på sjukhuset” (11/12).

Som Jarl-Olof Lundstedt skriver i sin insändare är hemlagad och välsmakande mat på sjukhuset viktigt. Det är något vi på Kost i Region Västmanland arbetat hårt med under många år. Idag lagar vi därför all mat från grunden med råvaror av högsta kvalité och hög andel ekologiskt.

Restaurangen på sjukhuset, som vi kommer kalla Bergslagsbaren igen, är en samlingsplats inte bara för sjukhusets besökare utan även för andra på orten. Den känslan ska vi vara aktsamma om och bevara. I insändaren skriver Jarl-Olof Lundstedt vidare att det kommer bli en hel del förändringar när Region Västmanland tar över driften igen och det stämmer. Dock innehåller informationen en del felaktigheter.

Medarbetarna på Mitt Hjärtas café är mycket duktiga och omtyckta. Glädjande nog kan vi berätta att de kommer vara kvar och arbeta för Kost. Våra välutbildade medarbetare kommer servera en dagens rätt från vår rullande meny precis som idag. Dock är det många som saknar möjligheten att äta övrig tid. Därför kommer vi införa drygt 20 olika à la carterätter som samtliga kan beställas under hela öppettiden.

Även utbudet av cafévaror kommer öka då vi vill att Bergslagsbaren ska vara den naturliga mötesplatsen för alla tillfällen.

På avdelning 1 kommer vi servera vår prisbelönta 45-rätters à la cartemeny. Samtliga rätter finns tillgängliga att beställa varje lunch och middag i syfte att varje patient verkligen ska hitta något som lockar till att äta. Maten kommer dessutom serveras enligt metoden ”Fleximat” vilket innebär att det går att äta på flexibla tider mot dagens fasta mattid. Vår meny är mångfaldigt prisbelönt och fått utmärkelser både i Sverige men även i Europa och vi hoppas den ska bli ett lyft för de patienter som ligger inne på sjukhuset.

Marcus Jonasson

Verksamhetschef Kost

Region Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons