Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest gnäll från Norbergs nya parti

Annons

Det är inte så konstigt att Norbergs skolresultat sjönk när så många elever med dåliga språkkunskaper kom under en kort period, framhåller skribenten.

Ambitioner är förvisso lovvärt. De flesta av oss norbergare vill naturligtvis att vårt samhälle visar framfötterna. Och det gör vi på många håll.

Vi har en del att kämpa mot. Sverige femte minsta kommun. Lågt skatteunderlag. Sviktande tillväxt. Varuhuskedjor omger bygden och lockar "pengar" som behövs i vårt samhälle. Det är Västerås och Avesta storköp som får njuta våra kronor. De behövs här. Nå, förr eller senare lär vi norbergare förstå att det är vi som måste bidra till "vårt" välstånd. Köp lokalt.Allt handlar om pengar. Så också vår kommunala service. Jo, man har ambitioner. Bygger idrottshall. Gör om Busstorget. Gör en rolig "folkomröstning" om lusthuset vid Norån. Kom igen. Var med.

Grabbatag för att få pulsen att sjuda.

Så har vi kommunens fögderi. Förvaltning av vardagen. En vardag som förändras ständigt. När det var som värst tog vi stolt emot hundratals behövande. Det kostade på. Belastning på soc. och utbildning.

Nu håller dessa ungdomar på att integreras. Började skolan med dåliga kunskaper. Dålig svenska. Skolan ställde upp. Har gjort sitt bästa. Lärosätets nationella ranking var sannolikt det sista på skolans agenda. Behövande ska få chansen till utbildning. Basta! Och eleverna lär sig – bit för bit.

Är inte det bra?

Nä. Inte om man är "makthungrig". Då bildar man ett missnöjesparti. Vad annars kan man kalla "Demokraterna"? Ranking! "Skolan är värdelös." Hej å hå. En skola med 45 procent elever med "icke-svensk" bakgrund. Ska inte dessa elever ges chansen till bra utbildning?

Klart att deras förflutna påverkar deras akademiska förmåga. Heder åt skolan som ger dem ett avstamp till en framtid i Sverige. Möjligen medför detta att skolans "nationella" resultat sviktar några år. Men vem bryr sig? Det är ju för ett "större" gott detta sker.

Jo men se - det finns alltid någon som vill slå politisk poäng av irrelevanta aspekter.

Att så läsa spydigheter mot såväl politiker som lärare ökar inte direkt förtroendet för detta nybildade parti.

Hittills har vi enbart läst negationer. Inget är bra. Är det inte trottoarer, så är det våra lärares hövliga svar på deras attacker. Allt bemöts med samma föraktfulla klackspark. Vad är det detta parti vill? Så split? Gnälla värst? Skapa missnöje? Till vilken ände? Noterar dock insändaren 1/11 – ett steg i rätt riktning.

Demokraternas insändare den 30/10 avslutas: "Välj nya kreativa politiker som kan formulera 'goda' förslag." Vem menar de?

Idén är ju bra. Goda förslag. God vilja. Men var är er? Gnällbältet ligger längre söderut. Kanske ni ska flytta dit. Här kör vi med positiv, kreativ, framåtblickande vilja.

Tror att Demokraterna fått i sig för många minustecken i sin bokstavs-soppa

Richard Hichens-Bergström, Norberg i hjärtat – men öppen för vida världen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons