Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Ladman (S): 31 ledamöter står bakom de fattade besluten

Annons

”Vet inte varför just Åsa och Kent skall stå först i kön för att svara på era påståenden om odemokratiska processer i kommun?”, skriver Mikael Ladman (S) i sitt svar på förra veckans insändare av Demokraterna i Norberg.

REPLIK. Svar till Christer och Lennart, den 4 augusti. Tackar ödmjukast för alla lovord. Det är dock inte ett dugg synd om mig. Jag, precis som ni, tycker om att bryta frågor och det måste vi göra om vi ska komma framåt. Vi har bara två olika sätt att göra det på. Ni vill starta ett nytt parti. Det tycker jag det inte finns någon anledning till då vi redan har så många. Det finns även forskning som visar att små partier som startas inte blir så gamla (då det oftast handlar om enfrågepartier), men ni tycks ha ett bredare perspektiv därför är jag också förhoppningsfull inför ert försök till att bilda ett nytt parti.

Tycker också att det behövs en opposition i kommunalpolitiken. Envisheten ni tror finns är inget annat än facklig kampanda. Som facklig har man fått lära sig att man inte bygger ett perfekt samhälle på en dag, det krävs åtskilligt med både tålamod och energi. En annan del är att demokratin styrs av vilka som regerar landet. De vårt parti byggde upp under lång tid raserades under första året med alliansen vid makten.

Men blir fortfarande inte klok på er demokrati. Vet inte varför just Åsa och Kent skall stå först i kön för att svara på era påståenden om odemokratiska processer i kommun? Med hänvisning till att de skall stå till svars för fattade beslut. De fattade besluten i Norbergs kommun är det 31 ledamöter som står bakom, så vida det inte finns några reservationer.

Hög tid att påminna Christer och Lennart om att herr Ladman deltog i de två beslut som uppenbart irriterar er så mycket. Jag var dessutom med och debatterade för att ge tillstånd till att låta bygga dessa vind­kraftverk och att bygga idrottshall. Jag bygger mitt ställnings­tagande på att alla förändringar är till ondo för den som drabbas, tills de har skett. Då inser de flesta att förändringen inte vart så farlig och att den går att leva med. Det är en fackligt tes som är återkommande när företag bestämmer sig för att förändra verk­sam­heten. En annan viktig parameter var klimathotet, trots att jag företräder en massa transportare är jag helt övertygad om att vi måste göra allt vi kan för att minska utsläppen från transportsektorn. Låter vi inte dem som vill satsa på förnybar energi, få göra det så lär vi inte lyckas.

Åter till er begäran om att ni skall bestämma om vem som skall svara på era insändare, känns inte helt demokratiskt. Men å andra sidan är det väl inte lika roligt att debattera med en vanlig fullmäktigeledamot. Varför har de ett större ansvar än övriga i fullmäktige? Rent allmänt tycker jag att flera ledamöter borde vara med i debatterna som är på insändarsidorna i vår tidning. Men alla gör vi våra val, de måste respekteras.

Mikael Ladman (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons