Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöhets mot hårt arbetande

Annons

Sverige står för enbart 0,2 procent av världens koldioxidutsläpp, påpekar skribenten.

Egon Jönsson jobbar sedan några tiotal år tillbaka på ett av de större företagen i Fagersta. Han bor med sin familj bestående av fru och två döttrar i en mindre ort utanför Fagersta.Emil kommer hellycklig hem från jobbet en fredag. En bonus har betalats ut från företaget. Detta tillskott samt att lönen kommer att räknas upp gör att Emil nu berättar för familjen att de kan byta till den större bilen som man länge gått och suktat efter. En större bil som gör att man inte måste sitta så trångt när man åker hela familjen och har med hunden Jeppe.

Nej detta är uteslutet utbrister den yngre dottern som går i femte klass. Vi har haft miljöarbete denna vecka och räknat ut våra utsläppskvoter av koldioxid. Vår familj har redan förbrukat vår kvot. Vi måste börja cykla samt att pappa och mamma måste börja åka kommunalt till jobbet.

Jamen protesterar båda föräldrarna. Då kommer vi inte att kunna klara våra arbetstider eftersom vi går skift. Eftersom vi bor som vi gör måste vi ha bil och vi vet att utan bilen stannar Sverige. Protesterar pappa.

Det är arbetsgivarens plikt att se till att arbetstiderna stämmer med busstiderna anmärker dottern. Hur ska vi om vi åker kommunalt kunna stanna till vid matvaruaffären och handla på hemvägen, frågar pappa. Då måste vi åka en extra tur till affären. Samt hur gör vi när ni barn ska på träningen på kvällen. Vill ni cykla åtta kilometer fram och åter. På detta hade dottern inget bra svar.

Efter ytterligare diskussioner angående den stundande sommarsemestern på Västkusten samt en planerad resa till Kanarieöarna i vinter gick allt i stå.

Summan av detta blev att varför vi i detta land för en hetsjakt på oss hårt arbetande svenskar vad gäller koldioxidutsläpp? Vi i Sverige står för 0,2 procent av världens koldioxidutsläpp. Är det lättare att bråka med oss än med de stora miljöbovarna? Eller försöker Miljöpartiet vinna fler röster? Resultatet blir snarare tvärt om.

Nu har debatten gått het om de sjunkande grundvattennivåerna. Där finns det mycket att göra. Sätt in en vattenmätare i varje lägenhet. I villorna finns det redan. Vi känner alla till hur länge en tonåring kan stå i duschen samt hur många gör när de diskar. Där kammar vi nog tyvärr noll eftersom många miljöpartister och kommunister bor i lägenhet.

Calle på kammaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons