Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monsterregionen – ett nedköp för Västmanland

Annons

Hur många akutsjukhus blir det i framtiden?

Den rödgröna majoriteten i landstinget skriver i Fagersta-Posten 14/11 att vården i Västmanland inte är hotad av en Svealandsregion. De ger sken av att med storregionalisering är allt som vanligt.

MP, V och S undanhåller västmanlänningarna fakta, motiv och konsekvenser till bildandet av en Svealandsregion. Både Denise Norström och Gabriel Wikström, båda (S), har sagt att det finns för många akutsjukhus. Det är inte ett exempel på skrämselpropaganda från min sida.

De västmanländska investeringsramarna kommer mycket sannolikt att överprövas och minskas av de storregionala representanterna. Det kan till och med bli aktuellt med ett investeringsstopp i hela monsterregionen. Detta eftersom kommer att ta tid att överpröva alla sex landstingens satsningar av den nya storregionala ledningen.  Att som MP, V och S inte erkänna det är att stoppa huvudet i sanden.

Jag, Moderaterna och många västmanlänningar betackar oss för Monsterregion Svealand. Det är ur ett västmanländskt perspektiv ett riktigt nedköp.

Hela hanteringen och med den brådska som kännetecknar bildandet av Monsterregion Svealand framstår som odemokratisk. Den viktigaste frågan i Landstinget Västmanland under de senaste 50 åren forceras fram utan att väljarna inte får en chans att säga sitt.

Tomas Högström, gruppledare (M) Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons