Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motstridande besked

Annons

Det är med sorg jag läser i Fagersta-Posten att kommunstyrelsen vill stänga vår fina skola i Kärrgruvan.

Detta är väl dock ingen större överraskning trots att politiker och chefer inom skolan bestämt sa att nej, Kärrgruvans skola ska inte stängas.

Detta svar kom under minst ett av de föräldramöten som ägde rum under vinter-vår 2012, med anledning av flytten av årskurs 4-6, på en direkt fråga från en förälder om detta var starten till nedläggning av Kärrgruvans skola.

När jag nu läser det som står i artikeln i FP, ”Det har egentligen inget att göra med att få budget i ram för det är inte säkert att det blir en ekonomisk besparing att flytta skolan” blir jag milt sagt konfunderad.

För i ett protokoll från kommunstyrelsens barn och utbildningsutskott daterat 2012-10-29 så står det: ”Barn och utbildningsutskottet beslutar för att få budget inom ram: Grundskoleverksamheten i Kärrgruvan skola flyttar ner till centrala Norberg”. Vilket alternativ ska vi tro på?

Jag vet inte hur situationen är i centrala Norberg på skolorna men personal säger att det är stora grupper och att barnen inte ens har egna krokar att hänga sina kläder på. Vet ni politiker hur situationen är?

Visst är vi medvetna om att det är små barngrupper i Kärrgruvan men det kanske finns andra alternativ och möjligheter? Vad kommer härnäst? Flytta vår superbra förskola kanske?

Eva-Lena Bergman Rubin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons