Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg släckte ljuset

Annons

Norberg. Min favoritrunda över Karlberg blev sen. Skymningen hade redan fallit och jag fick då till min förfäran se att all vägbelysning över området var nersläckt. Varför?

Om det är ur besparingssynpunkt, ja, då gör i så fall kommunen krokben på sig själv och motverkar sina egna visioner. Jag har saxat några rader från Norbergs kommuns hemsida: ”Vi har en levande unik kulturmiljö med en satsning på hälsa och rekreation”.

Norberg har satsat på tre olika hälsospår i akt och mening att kommunens invånare ska hålla sig alerta och friska. Men varför begränsa sig till vissa områden?

Varför inte satsa på ett hälsospår även i Karlberg, där finns den välbevarade levande unika kulturmiljön.

Det behöver inte var ett snitslat spår men väl ett ”upplyst spår” för oss vanliga motionärer. Vi vill kunna se var vi sätter fötterna även om skymningen fallit.

Som sagt, Norbergs kommun har stora visioner, bland annat ”en hög kommunal service där människorna ska vara delaktiga och ha inflytande”.

Så därför som norbergare tillika 80-plussare tänker jag nu tycka till: Jag vill inte ha nån klättervägg på Mimerlaven, jag tänker inte rösta om lekparken men ... jag vill att det ett ska finnas dagrehab för alla som behöver det, och jag vill att vägbelysning i Karlberg ska tändas igen.

Halldis Malm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons