Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny idrottshall i Norberg är en satsning för alla

Annons

Platsen för den planerade idrottshallen.

Svar till Christer Filipsson och Lennart Skansfors (M). Jag vill gratulera herrarna till deras val av politiskt parti att tillhöra. Att röra om i grytan är ju sannerligen något som Moderaterna och Alliansen gjorde ett utmärkt jobb med under sina åtta år vid makten 2006-2014. Ett av de första besluten man tog efter att ha tillträtt var att lägga ner Arbetslivsinstitutet och sedan kraftigt skära ner anslagen till Arbetsmiljöverket. Det tackar vi arbetare för – med blod, svett och tårar. Ni försämrade a-kassan och monterade ned välfärden med era skattesänkningar och privatiseringar, för att låta de som redan har mycket få ännu mer, medan de som behöver trygghet och hjälp i livets olika skeden, fick stå med mössan i hand och tigga om hjälp.

Det är en politik som är grogrund för främlingsfientlighet: när tryggheten försvinner är det så lätt att börja titta på olika grupper och hitta en syndabock, istället för att se problemets kärna – en politik som för oss bakåt i tiden då trygghet, goda villkor och människovärde endast var en dröm.

Så ni har sannerligen valt en ideologisk dans att försöka hålla takten till.

Som facklig företrädare inom IF Metall och socialdemokrat är jag stolt att tillhöra ett förbund och ett parti som bryr sig om samhället, som tror på en stark välfärd där alla medborgare i livets olika skeden, oavsett ålder, kön, klass, etnicitet med mera, får ta del av den. Vi gör inte skillnad på dem och vi. Som socialdemokrat i Norberg är jag väldigt stolt över hur vi kan föra kommunen framåt och gradvis bygga upp den till ett ännu bättre samhälle.

Ännu mer kommer vi kunna göra nästa år när regeringen skjuter till 5 miljarder extra till välfärden. Det visar att vi har en regering som bryr sig om folket oavsett klass.

Idrottshallen är ett praktexempel på en bra förstärkning i vår kommun, som alla får ta del av. Där kan vi tala om hur mycket vi kan förbättra integrationen. Och tänk så bra att herr Skansfors föreslog att en föreningsstyrd sporthall skulle byggas redan 2012, den dansen tog vi en svängom på.

Jimmy Fredriksson (S), facklig ledare, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons