Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya grepp för jobb åt unga

Annons

Eftersom jag har märkt att sömnperioden tydligen är över för våra politiker och att de i vanlig ordning börjar visa intresse för både det ena och det andra allt med tanke på det förestående valet, kanske de kan förklara för en novis hur det egentligen är.

Om vi har en väldigt hög arbetslöshet, speciellt bland de unga, samtidigt som man vill höja pensionsåldern, eller att den som så önskar skall jobba snart sagt hur länge som helst, förstår jag inte hur detta är tänkt att minska arbetslösheten. Om man samtidigt vill öka invandringen är denna ekvation ännu svårare att förstå.

För mig vore det mycket enklare att lotsa in ungdomarna på arbetsplatserna och i god tid avlösa de som står i tur att gå i pension. Gärna arbeta tillsammans en kort tid och på det sättet tillgodogöra sig den erfarenhet som finns. Detta borde minska arbetslösheten. Till detta förfarande skulle man skjuta in statliga bidrag i stället för att som nu görs införa system som utnyttjas av skrupelfria individer vars enda intresse är att sko sig själva och förse sina konton i skatteparadis med lättförtjänta inkomster. Eftersom arbetsförmedlingen tydligen helt har tappat greppet kanske det är dags att skrota den helt och i stället införa något nytt system som är mera i tiden. Det nuvarande är ju enbart ett stort skämt som har sett sina bästa dagar.

Ett annat exempel är skolan. Där försöker de olika parterna överträffa varandra om hur lång utbildningstiden skall vara. Snart kommer väl någon med det ultimata att utbildningen skall börja på BB och fortsätta fram till pensionen.

Ett tredje exempel är vård och omsorg. Att politiker kan fatta beslut om neddragning av den vårdande personalen och samtidigt besluta att utöka inom administrationen med skyhöga löner till tjänstemännen och byggnation av verkliga skrytbyggen för enorma summor var väl aldrig meningen med den svenska sjukvården.

Den stackars vårdande personalen går på knäna och hur de än försöker räcker inte tiden till, utan de får se hur patienterna far illa av att inte få den vård de är berättigade till. Att gå hem efter ett sådant arbetspass kan inte vara lätt.

Kalle på kammarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons