Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyfödda viktigare än större restaurang

Annons

Kristdemokraterna har sedan förra sommaren försökt få de rödgröna att inse allvaret och behovet av att se över antalet platser inom neonatalvården.

Fler platser för sjuka nyfödda är viktigt för att fler gravida ska kunna vårdas och förlösas i Västerås istället för skickas till andra sjukhus, och för att minska trycket på en hårt belastad personal.

Genom våra frågor vet vi nu att det finns färre neonatalvårdsplatser i Västerås jämfört med andra sjukhus. För fler platser krävs ombyggnation och möjlighet att bemanna dessa platser.

Socialdemokraterna har hittills sagt att de inte är beredda att bygga om en relativt nybyggd neonatalavdelning, utan vill vänta till den nya sjukvårdsbyggnaden är klar om ett antal år. Samtidigt planerar de att 2018 lägga pengar på att bygga ut antalet sittplatser i restaurangen på sjukhuset i Västerås. En restaurang som dras med underskott på grund av för få besökare.

Politik är att välja.

Kristdemokraterna prioriterar fler platser för nyfödda och gravida framför fler platser för restauranggäster. Det ska gå att lita på vården.

Malin Gabrielsson (KD)

Regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons