Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onyanserad debatt om trygghet

Annons
Trygghet – även en fråga om jobb och ersättning när man är sjuk, framhåller skribenten.

Vad är trygghet? Det finns det nog lika många svar som invånare i ett samhälle. Nu ska jag försöka beskriva vad jag får till mig från de medlemmar som jag träffar och företräder, vad de ser som trygghetsfaktorer. Att få ett jobb, att man får ersättning när man blir sjuk, att man får ersättning om man mister jobbet, att man har någonstans att lämna barnen när man jobbar, ja listan kan göras mycket längre.

Detta är trygghetsfaktorer som jag skulle vilja att Demokraterna i Norberg svarar på om man har någon plan för att hjälpa människor som känner otrygghet på grund av dessa. Trygghet är en känsla hos individen, då kan man inte prata om rätt eller fel. Men det måste väl ändå ses som positivt att vara ute och berätta vad man kan vidta för åtgärder för att motverka otrygghet. Kan inte riktigt förstå vad värvning av medlemmar har med otrygghet att göra.

Det är jättebra att ni i DiN också pratar med Norbergs invånare och tar reda på fakta. Jag saknar bara åtgärder på hur ni skall hjälpa dem ni pratar med. Har inte heller uppfattat på vilket sätt de som ni pratat med är otrygga. Det skulle vara bra om man i debatten försöker konkretisera vad som upplevs som otryggt och vad man vill vidta för åtgärder för att motverka detta.

Vän av ordning undrar säkert varför jag inte frågar Tove Winqvist samma fråga. Jag känner till vad Socialdemokraterna har för agenda, och det pågår ett stort arbete från LO;s sida att påverka Socialdemokraterna att jobba med LO-kollektivets trygghetsfrågor. Det är även så att LO har kallat Svenskt Näringsliv till förhandling för att hitta en överenskommelse för att skapa trygghet på svensk arbetsmarknad. Om detta får jag återkomma till.

Mikael Ladman, ombudsman och socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons