Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pendlare saknar parkering vid Fagersta C

Annons

Norra länsdelen är beroende av bra förbindelser och pendlingsmöjligheter med andra större orter med bättre arbetsmarknad, för att skapa möjligheter att bo kvar på landsbygden. Det gäller tillgången till tåg och buss men också parkeringsmöjligheter vid järnvägsstationerna. Jag tågpendlar ofta från Fagersta C och har länge undrat varför parkeringen mitt framför stationshuset, som är den mest naturliga platsen att parkera på när man ska åka tåg eller buss därifrån, har ett förbud mot parkering längre än två timmar. Vem ger sig iväg på en tågresa och är tillbaka inom två timmar? Troligen inte någon. Och man kan fråga sig vad syftet är med begränsningen, det finns ju inte så väldigt mycket annat i Västanfors som kan behöva säker tillgång till parkering som motiverar en tidsgräns på parkeringen vid stationshuset.

Vill man följa reglerna och inte stå på nämnda parkering så blir det naturligt att ställa sig på parkeringen mellan stationshuset och riksväg 68, vid det höga flerfamiljshuset. Det är nog egentligen en boendeparkering och den parkeringen plogas inte alls. Det fick till följd att jag och fler med mig körde fast på parkeringen förra veckan när det kom mycket snö. Det är fullt tillräckligt att stå ut med tåg som ibland inte går som de ska, så jag vill i alla fall ha en vettig parkering vid stationen där jag inte kör fast med bilen, något jag tycker är ett rimligt krav att ställa på en kommun som vill underlätta pendling.

Jag ber därför Fagersta kommun att omgående ta bort tidsbegränsningen på parkeringen vid stationshuset och säkerställa plogningen på alla parkeringar kring stationshuset för att underlätta för oss som trots allt har valt att bo kvar i Fagersta med omnejd trots arbete på annan ort.

Roger Johansson, tågpendlare från Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons