Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

POSK: Partipolitik är överflödigt i kyrkan

Annons

Söndag den 17 september är det kyrkoval.

Alla vi som önskar att även fortsättningsvis kunna få glädjas över en öppen folkkyrka, byggd på en trygg och stabil demokratisk grund, där medlemmarna själva har möjlighet att utse lokala kyrkopolitiker som inte är uppbundna av partipolitiska mandat, vi har nu möjlighet i kyrkovalet den 17 september att låta vår röst bli hörd!

I två debattinlägg i Fagersta-Posten nu i augusti, har POSK (Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan) försökt få till stånd en dialog med den socialdemokratiska gruppen i församlingens kyrkofullmäktige. Men det har visat sig vara helt omöjligt!

Socialdemokraternas gruppledare Lena Eldståhl har visserligen i två FP-inlägg uttalat sig inför kyrkovalet, men då pratat sig förbi de frågor som POSK har ställt med anledning av ett antal oklara och svävande uttalanden i media, från Stefan Löfven och från Kommunalarbetareförbundets ordförande, om den framtida socialdemokratiska kyrkopolitiken.

Eldståhl, som är skyldig valmanskåren och församlingens anställda ett svar på POSK:s frågor, låter sig nöjas med att tiga ihjäl Stefan Löfvens uttalande om att göra Svenska kyrkan till en plattform för den socialdemokratiska partiideologin. Istället ägnar sig Eldståhl åt att sparka in ett antal redan vidöppna dörrar om självklara förhållanden i vår församling.Alternativet, till en från central nivå styrd socialdemokratisk och pariideologiskt korrekt kyrka, är POSK! POSK är det partipolitiskt obundna alternativet, med engagerade kyrkointresserade församlingsbor:

– som inte anser att Svenska kyrkan ska göras om till en plattform för socialdemokratisk partiideologi,

– som har funnit att partipolitisk styrning är helt överflödig i en organisation som bygger på lokal demokratisk grund,

– som välkomnar både stödjande medlemmar och förtroendevalda kyrkopolitiker med olika partipolitisk bakgrund, men där ambitionen att inte blanda samman kyrkopolitiska och partipolitiska intressen är en grundförutsättning för deras engagemang.

En röst på POSK är en röst för ett kyrkligt engagemang i en fri och av partipolitik obunden folkkyrka, där Kristus hela tiden finns i centrum för församlingens olika verksamhetskoncept och där vi som kyrkopolitiker, under en lång följd av år, har kunnat visa att vi tillsammans med vår uthålliga och fantastiska personal, kan göra skillnad för våra församlingsbor!

För POSK i Västanfors-Västervåla församling

Anders Linger, Li Lundberg, Lars Frisk, Maria Liljeqvist, Birgitta Jubell, Heather Alenius, Stefhan Karlström, Jeremiah Webb, Benny Arnqvist, Gun Bäck, Petronella Hjertqvist, Boel Berggren, Carina och Tommy Dorg, Beth Söderkvist, Per Georgsson

Debattartikel: S: För en öppen folkkyrka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons