Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prata med, inte om oss

Annons
Vi unga är inte farliga, påpekar skribenten (bilden från annan ort). Arkivfoto:  Helena Bengtsson/NA

Jag är så trött på alla klagomål riktade mot ungdomar. Det pratas om att ungdomar förstör, att ungdomar är lata och att vi inte bryr oss. Men det gör vi visst!

Jag är 17 år, jag är ungdom och jag har aldrig vält en blomlåda, kastat sönder ett fönster eller hoppat sönder en bänk. Jag är inte lat och jag bryr mig visst!

Därför tycker jag att ni som har dessa fördomar om oss unga ska börja prata med oss i stället för om oss. Vi är faktiskt inte så farliga som vi verkar.

Dessutom kan ni fimpa fördomarna om att vi är lata, för det är vi inte. Vi är heller inte ointresserade, vi är bara mest intresserade av saker som rör oss, precis som de flesta i dagens samhälle.

Hjälp oss komma på något att göra genom att bjuda in oss. Vi är faktiskt människor vi också, och inga odjur. Det går att prata med oss, om man pratar på rätt sätt.

Vi kommer aldrig att lyssna om det enda vi får höra är negativa kommentarer och utskällningar. Ge oss perspektiv, så kan vi ge er samma sak. Hjälp oss att komma på någonstans att vara så kommer vi inte att föra oväsen utanför ditt fönster på kvällar och nätter.

Jag och mina vänner är villiga att samarbeta, är ni det? Tillsammans kan vi stoppa alla dåliga rykten som går om ungdomar i Norberg och tillsammans kan vi göra Norberg till en plats där alla trivs och känner sig inkluderade i samhället.

Återigen, prata med oss i stället för om oss.

Ordförande Norbergs ungdomsråd

Karin Dömstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons