Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda dagrehab!

Annons

norberg. Jag blir både ledsen och förvånad när jag läser rubriken i Fagersta-Posten ”Dagrehab i Norbergs stängs trots stort behov.”

Som socialliberal är det skamligt att ej ifrågasätta ett sådant förslag. Jag har varit stolt över äldrevården i Norberg och många gånger tagit Norberg som exempel på en god äldreomsorg.

Att en tjänsteman lägger ett nerskärningsförslag är inte ovanligt, de har ju fått uppgiften om förslag från politikerna. Men det är politikernas uppgift att ta reda på konsekvenserna för förslagen. Om man vill värna om äldreomsorgen i kommunen är det politikernas uppgift att säga nej till detta förslag och se var kan man spara 200 000 kronor inom de olika verksamheter kommunen ansvarar för.

Om viljan finns kan nog någon klok person i kommunfullmäktige, komma med ett förslag att spara 200 000 kronor som stängningen av Dagrehab kostar.

Dagrehab är en mycket populär plats för de som drabbats av funktionsnedsättning. Det är en förebyggande verksamhet som är svår att ersätta med hemrehab bland annat som mötesplats och samvaro med andra som drabbats av sjukdom.

Mitt förslag som liberal är att beslutet rivs upp.

Dagny Tellner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons