Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktiga rankinglistor har Norberg i topp!

Annons

Elsas – bäst i Sverige?

Det är för väl att herrar Skansfors och Filipsson (19 maj) tar upp viktiga frågor. Vi berikas i sanning av debatt.

En debatt kräver ett bemötande för att bli av. Varför ni inte fått svar på era tidigare inlagor har jag ingen aning om – rädsla för konflikt? Där håller jag verkligen med – era inlägg borde besvaras.

Med detta sagt vill jag som vanlig civilist göra min röst hörd:

Ni tog ett brett tag över Norbergs "tillstånd".

1:a Överskott som går upp i rök. Jo, det är en visa vi hört förut. Ingen kan sia om framtiden. Just nu har vi en budget i balans. Varför? Jo, genom en aktiv mottagarpolitik, (heja!), 2013-2015 fick Norberg ett bidrag från staten. Man fick då råd att infria ett av de löften som S gett inför valet 2010; en idrottshall. Att ett parti uppfyller ett vallöfte är väl inget att förvånas över. Tvärtom! Som väljare är det självklart att man får det man blivit utlovad. Heder åt beslutsfattare som (förmodligen) sagt att nu måste vi leverera. Att svika väljare – nä, så vill vi inte ha det.

2:a Framtida nedgång i vår ekonomi. Kan tänkas. Måste tacklas då. Idag behöver vi en ny hall! En investering, just som ni önskar! Vad gäller morgondagen; vem visste 2010 att vi skulle få en flyktingkris och att vi, i dess kölvatten, skulle få ett bidrag? Spenderbyxor? Nä, tycker inte det. Väl underbyggd budget. Och – ett löfte är ett löfte! Önskar att fler partier, såväl nationellt som lokalt, kände samma skyldighet. Valfläsk som "surnar" har vi sett förut.Att oppositionen hängde på? Realpolitik. Varför gå emot det alla vill ha? Bra att många är med på tåget. Ingen politiker vill begå harakiri.

3:a Norbergs ranking. Vi hamnar långt ner på listan över "bäst" kommun att bo i. Herrar Skansfors/Filipsson skäms. Gör inte det! Rankinglistor av den här sorten är löjliga. Man mäter närhet till flygplatser, tågstation, köpcentra, biografer, t-bana, kulturelltutbud, restauranger och en oändlig mängd parametrar som vårt geografiska läge inte tillåter oss att ha. Detta gör att vår ranking blir låg.

Andra "mjuka" frågor är viktiga! Om dessa vägs in i en ranking skulle Norberg hamna i topp. Nämligen dessa:

1. Var får du mest för pengarna, i boende och livsmiljö? 2. Var kan du handla på fem minuter när du glömt osten? 3. Var kan du gå ut i naturen på fem minuter och möta frisk, fri luft? 4. Var kan du släppa ut dina barn och leka utan uppsyn? 5 Var kan dina barn cykla till skolan själv? 6. Var kan du möta dina politiker på stan och säga vad du tycker? 7. Var möter du personer i kön som inte stressar utan säger "jag har ingen brådska"? 8. Var kan du möta personer på gatan, och ha en angenäm pratstund? 9. Var kan du bidra till en positiv samhällsanda? 10. Var kan du njuta landets bästa konditori eller värdshus? 11 Var slipper du trängas, bli ohövligt bemött och fastna i bilköer? 12 Var har du nära till en nybyggd idrottshall? 13 Med mera... ( Stockholm kom på 270:e plats!)

Vetenskaplig ranking? Tja...varför inte?

Bagateller? Nä, verklighet för många av oss som bor i Norberg. Ja, till och med så viktigt att vi flyttat hit just för den sakens skull!

Inte tusan ska någon skämmas över Norberg. Inte ni heller. Var stolt över att bo i en av Sveriges bästa kommuner – i vart fall enligt min ranking!

Richard Hichens-Bergström, stolt norbergare)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons