Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Fagersta är inga kyrkopolitiska marionetter

Annons

Västanfors kyrka.

POSK i Fagersta visar ett obegripligt stort intresse för vad som händer i Stockholm. Det är ett klassiskt grepp från motståndare att utmåla lokala ledamöter i Socialdemokraterna som viljelösa marionetter, styrda av någon ”centralelit” . I sann konspirationsteorianda. Nomineringsgruppen Socialdemokraterna i Fagersta är fullt kapabla att föra en socialdemokratisk kyrkopolitik på egen hand.

Om POSK inte kan förstå fackförbundet Kommunals engagemang i Kyrkovalet tror jag inte att några som helst argument eller tydliggöranden kan åtgärda det. För POSK är inte intresserade av svaret: I Svenska kyrkan arbetar cirka 6000 personer som är anslutna till fackförbundet Kommunal. Det är en medlemsorganisation där medlemmarna, demokratiskt, beslutar om förbundets verksamheter. Och i år är uppdraget, till Tobias Baudin, att stötta de som arbetar i Svenska kyrkan. Inte utan anledning.

När man låter kyrkovalet vara ”Det bortglömda valet”, glömmer man samtidigt de anställdas villkor i församlingarna. Där kyrkofullmäktige består av intresseorganisationer som inte är redo eller kompetenta att ta ansvar även för de kollektivanställda kommer många, även fortsättningsvis, gå miste om goda villkor på arbetet. Vi socialdemokrater vill ställa upp för dem. Så enkelt är det. Och även om just vår församling fungerar bra, finns det alltid möjlighet till förbättringar.

Vi vet att POSK satsar hårt på att förminska och misstänkliggöra Socialdemokraterna i kyrkan. När vi vill använda oss av vår fullt lagliga, demokratiska rätt att delta i ett demokratiskt val, ägnar sig POSK åt underliga insändare och anklagelser som vi finner absurda och rent ut sagt kränkande.

För övrigt har jag i årets valarbete fått bekräftat det jag starkt kände redan vid riksdagsvalet 2014. Fagersta-Posten ägnar sig mer åt att välja sida än att rapportera om de verkliga förhållandena.

Lena Eldståhl, gruppledare, socialdemokratiska kyrkogruppen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons