Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S låtsas inte om sitt ansvar för problemen på NVK

Annons

Hans Granlund (V).

Svar till Gustav El-Rachidi (S), "Nej Granlund, det var inte bättre förr".

Nej Gustav det var inte bättre förr, men att påstå att det har varit en laglös tillvaro sedan starten av förbundet där underhåll sker på löpande räkning och utan upphandling samt att omfattande renoveringar sker till miljonbelopp utan föregående politiska beslut, då sågar du ett antal direktioner vid fotknölarna.

Det verkar fortfarande inte finnas självinsikt för de beslut som den styrande majoriteten i Fagersta (S+M) drivit igenom, det får konsekvenser!

Det gjordes en medarbetarundersökning 2014 där man kan jämföra NVK, Fagersta kommun och samtliga kommuner. Man frågade bland annat om arbetssituation, ledarskap och arbetsmiljö och svaren låg mellan 3 och 4 på en 5-gradig skala.

Är det då konstigt att ha uppfattningen att ”direktionen hade goda förutsättningar för att utveckla verksamheter, arbeta smartare, vara kostnadseffektiv för att ge NVK förutsättningar att leverera de samhällsfunktioner och tjänster som kommuninvånarna förväntar sig”? Jag har inte dömt någon, jag har bara ställt en fråga utifrån den kritik som framförts.

Undersökningen gjordes inte i mars, som du påstår, utan i maj så den torde nog handla om den nye förbundschefen. Detta vittnar ju flera också om i FP.

Det var den S-märkte ordföranden i NVK som slöt de avtal som verkligen kostade pengar, men det kanske du bara glömde nämna? Att roten till det onda var det fallskärmsavtal Fagersta kommuns S-styre slöt på 90-talet var väl också ett rent förbiseende? Vi kan konstatera att det finns avtal som inte borde ha slutits.

Jag tror på NVK och dess personal för det viktiga jobbet som utförts och kommer att utföras i våra båda kommuner.

Hans Granlund (V), en del av direktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons