Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Nu kan vården i Fagersta bli bättre

Annons

Svar till Solfrid Lundstedt och Ingrid Asplund (1/3). Det efterlyses en debatt kring vården i Fagersta. Det är en fråga som ligger på regionens (tidigare landstingets) bord i första hand och de folkvalda församlingarna där. Det är viktigt att påpeka.

Som företrädare för kommunen respektive regionen så har vi en klar inställning. Bästa möjliga vård ska säkerställas för alla kommuninvånare. Den som är i behov av vård ska kunna veta att han eller hon får hjälp av personal som har den bästa utbildningen, tillräckligt med tid och som arbetar med de mest moderna metoderna och den senaste medicinska tekniken. Man ska inte behöva oroa sig över att inte få vård i rätt tid.

Vi har rullande specialister på all form av akutsjukvård i de ambulanser som finns stationerade i Fagersta, vilket är en trygghet i sig. Vi har i kommunen tecknat särskilt avtal med regionen gällande IVPA, i väntan på ambulans, där räddningstjänsten rycker ut och kan ge snabb vård om olyckan är framme. Minuter som räddar liv. En trygghetsfaktor även det.

Det är också viktigt att vi har ett välfungerande sjukhus i norra länsdelen som erbjuder en patientsäker och kvalitativ vård. Att regionen tar över driften av Bergslagssjukhuset i Fagersta när avtalet med företaget Mitt Hjärta löper ut är inte ”nedrustningens vingslag”.

Det är ett tillfälle där det finns stora möjligheter att förbättra vården för våra invånare, för det finns öppningar att skapa en sammanhållen vård med hög kvalitet, där administrativa gränser kan minska till förmån för ett mer utvecklat samarbete mellan kommunen och regionen som huvudmän. Regionen är samtidigt en större aktör som är bättre rustad att möta framtidens utmaningar med en allt äldre befolkning och det rekryteringsbehov som finns inom hela den offentliga sektorn.

Men det gäller att vi griper det tillfället och gör något bra av det. Det tror vi att vi kan.

Marino Wallsten (S), Kommunalråd

Kenneth Östberg (S), Regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons