Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politik stärker kommunerna

Annons

I Skinnskatteberg är det rödgröna blocket störst i kommunfullmäktige med sina 15 mandat. Likväl klubbade Alliansen igenom sin budget med stöd av SD för fjärde året i rad. Detta trots att Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att de aldrig kommer att göra sig beroende av SD. Det gäller alltså inte i Skinnskatteberg.

SD är inte som övriga partier i riksdagen. Många av deras företrädare har åtskilliga gånger visat en mycket tveksam värdegrund och deras budget kräver stora nedskärningar för Sveriges kommuner.

För att möta Sveriges/världens utmaningar/problem krävs en politik som är sammanhållande och solidarisk med medborgarna. En politik som jobbar för jämlika värderingar, där vi minskar klyftorna och inte ökar dem. Där vi jobbar tillsammans och inte var och en för sitt eget bästa. Vi har gjort det förr och måste fortsätta den vägen. Så arbetar den S-ledda regeringen, vi kallar det för den Svenska modellen och den fungerar. Så arbetar naturligtvis även vi socialdemokrater i Skinnskatteberg.

Tack vare den S-ledda regeringen har Alliansen i Skinnskatteberg fått cirka 7 miljoner kr extra i så kallande välfärdsmedel per år under de sista åren i sin budget. 2015 fick Skinnskatteberg dessutom drygt 14 miljoner kr i så kallade integrationsbidrag. Pengar för vilka vi bland annat kunde bygga en ny stor lekplats, satsa på personal, skola och äldreomsorg.

2018 kommer vi att få ytterligare 7.2 miljoner i välfärdsmedel, 1,7 miljoner kr för jämlik skola och barns psykiska hälsa. Vi har dessutom 1.8 miljoner att söka för att stärka andra områden och Skinnskatteberg har hittills anställt cirka tio personer på extratjänster. Detta är politik som stärker kommuner och människor och på så vis bygger samhällen starkare. Den S-ledda regeringen visar att det går att satsa på kommuner, människan, stärka den generella välfärden och även betala av på statsskulden. Allt detta sker nu. Det kan inte skattesänkarpartier göra när de måste tillfredsställa den lilla grupp som har de allra högsta inkomsterna.

Lena Lovén Rolén (S), gruppledare för Socialdemokraterna Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons