Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Risk att valrörelsen spårar ur

Annons
Marino Wallsten, S-kommunalråd i Fagersta.

I höst är det val igen. Just i år riskerar partiers kampanjapparater och den allmänna debatten att spåra ur i en populistisk pajkastning där sakfrågor sannolikt kommer ställas åt sidan till förmån för tyckanden, hat och hot. Där välgrundad och källkritisk granskning av makten istället blir skrämselpropaganda om nationens upplösning och förestående kollaps. Gå inte på det. Hat bygger ingen framtid.

Det kommer att varnas för etablissemanget, hur denna samhällselit vill riva ner svensk kultur och man kommer att göra allt för att slå split mellan människor och ställa oss mot varandra. Gå inte på det heller.

Ett bra kännetecken för populism när den fungerar som sämst är när partier försöker ta billiga poäng i något som kan liknas vid ett spel. När man bara försöker peka på andras partiers fel oavsett om det är sant eller inte. När man pekar ut hela grupper och enskilda människor i hatfulla ordalag. Utan att någonstans förklara vad man själv eller ens parti vill. Fall inte för det.

Vi socialdemokrater i Fagersta har under denna mandatperiod tagit itu med många saker, lyft kommunens blick mot framtiden och satt igång stora investeringar i framtidsbygget. Vi är inte på något sätt färdiga, vi vill göra mycket mer.

Det är bara tillsammans vi kan bygga ett Fagersta vi är stolta över, där vi gemensamt tar ansvar och där vi alla bidrar och få ta del av välfärden. I slutändan handlar vår politik om att ständigt förbättra allas vår vardag.

Fagersta ska tillhandahålla en samhällsservice som matchar de behov som finns och kan uppstå. Vi ser därför att det måste satsas rejält där det behövs som mest, vi tar gärna tag i de jobbiga frågorna och vi vågar ta steget utanför boxen för att få ut största möjliga nytta för alla Fagerstabor.

Precis som under denna mandatperiod. Vi lovar inte guld och gröna skogar, utan hårt arbete för en långsiktig och hållbar samhällsutveckling.

Framtidens Fagersta bygger vi tillsammans!

Socialdemokraterna i Fagersta

Eleonor Wikman, kommunfullmäktiges ordförande, Marino Wallsten, kommunalråd, Åsa-Märta Sjöström, tf ordförande Socialdemokraterna i Fagersta, Niclas Bergström, ordförande socialnämnden, Gertraude Bergström, ordförande äverförmyndarnämnden, Sune Andersson, ordförande utbildnings- och fritidsnämnden, Gustav El-Rachidi, vice ordförande NVK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons