Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Vi är stolta över det vi gjort i Norberg

Annons

Öppettiderna har utökats på Unkan.

Vi politiker och tjänstemännen arbetar dagligen med demokratin, verkställande av beslut och utveckling av verksamheter, detta är något som pågår året runt, varje dag.Vi behöver bli bättre på att förmedla till er invånare vad vi faktiskt gör för något och hur långt vi har kommit med de löften vi gav er inför valet 2014.

Här kommer en sammanfattning av Socialdemokraternas vallöften kopplat till vad som faktiskt har hänt sedan 2014:

• Vi har färdigställt tomter vid Norens västra strand, även om det i dagsläget inte är någon som köpt tomt där så är vi hoppfulla inför framtiden.

• Vi har rustat köket på Björkängen så att mer mat kan lagas från grunden. I och med detta så har även människor i Norberg möjlighet att äta tillsammans med sina anhöriga. Detta är viktigt för oss och vi jobbar vidare på att skapa fler mötesplatser för våra äldre. I dagarna så öppnade vi en pub på Björkängen som var uppskattad av många.

• Vi har fler vuxna i skolan i form av språkstöd, rastvakter. Ett beslut om flerlärarsystem är nyligen fattat och det arbetet ska påbörjas så snart det går.

• Vi har barnomsorg på kvällstid för den som har behov av det. Vi är medvetna om att detta varit svårt praktiskt för dem som önskat detta, och vi hade såklart hellre sett att det fanns ett så pass stort underlag för detta att vi hade kunnat ha en avdelning avsatt för detta, nu såg det inte ut så i vår senaste undersökning, men behovet kan komma att ändra framöver, och vi kommer löpande se över detta behov. Målet framöver är att kunna erbjuda förskola nattetid.

• Vi har utökat Unkans öppettider och fördubblat anslaget till ungdomsrådet. Vi utreder vidare hur vi ska kunna utöka denna verksamhet ytterligare, önskemål finns om en mellan-Unkan för de ungdomar som är lite äldre, detta har vi givetvis hörsammat.

• Vi har avsatt mer pengar för ferieanställningar, vi hoppas att många ungdomar söker dessa tjänster.

• Vi har länge kunnat erbjuda alla som behöver en plats på särskilt boende, detta följs också upp löpande.

• Alla har rätt att bo med sin partner på särskilda boenden.

• Vi har återinfört kulturstipendium.

• Vi har tryckt på så att Region Västmanland (kollektivtrafiken) har infört ungdomskort på bussarna, detta har varit mycket uppskattat.

• Vi har påbörjat byggnationen av en ny idrottshall. För Socialdemokraterna i Norberg är ett rikt föreningsliv en av nycklarna till att vara en attraktiv kommun att bosätta sig i och att stanna kvar i.

• Vi har verkat för att många fler hushåll, både i tätorten och på landsbygden, fått erbjudande om fiberuppkoppling.

Det finns såklart en del kvar att jobba på i kommunen och många fler saker är påbörjade. Men vi är stolta över det vi hittills åstadkommit och vi lever i ett samhälle som är under ständig förändring, vilket medför att vi behöver vara lyhörda mot invånarna och benägna att göra om och göra rätt i de fall där det behövs.

Alla är såklart välkomna att bidra med inspel och kanske rentav ett politiskt engagemang, vi behöver er, vår tid är vi!

Tove Winqvist, ordförande Socialdemokraterna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons