Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Vi har vänt trenden i förskolan i Fagersta

Annons

Hans Granlund (V) har i ett antal insändare deklarerat hur illa han anser att det ser ut inom förskolan i kommunen. Även om man företräder ett parti i opposition och det någonstans ingår i den rollen att vara emot majoriteten så blir det ändå totalt missvisande i sin grund när man inte håller sig till hela sanningen.

Problemet är att Hans Granlund sluggar vilt och målar längs vägen upp en bild som inte överensstämmer med verkligheten i sina försök att spela ett politiskt spel som går ut på att fokusera på vad andra partier vill och inte vill göra. Märk noga, utan att överhuvudtaget redovisa vad det är vad Hans Granlund och Vänsterpartiet vill.

Berätta det istället.

Vi vet i alla fall vad vi vill och det är att fortsätta vårt arbete med att minska barngrupperna. I en jämförelse med sju andra likvärdiga kommuner hamnar Fagersta under genomsnittet med 5,2 barn/årsarbetare.

2014 då Hans Granlund var ordförande i ansvarig nämnd var i snitt 17 barn i åldern 1-3 år inskrivna och i åldern 3-5 år 22,8 barn inskrivna på kommunens förskolor och 2017 var 15 barn i åldern 1-3 inskrivna och 21 barn 3-5 år i snitt, så vi har alltså trots en stor ökning av barngrupperna i kommunen lyckats vända trenden. Vi är inte på något sätt nöjda och vi investerar därför i en ny förskola med avsikt att minska barngrupperna ytterligare.

Trots att vi fått förvalta arvet efter Hans Granlund och starta från en mycket hög nivå så står vi fast i löftet att arbeta oss ner mot Skolverkets riktmärke.

Sune Andersson (S)

Utbildnings- och fritidsnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons