Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på jobb åt unga!

Annons

Snart börjar sommarlovet och många ungdomar tar studenten. Hela livet ligger framför och skolavslutningen borde präglas av framtidsplaner och optimism.

Men många unga känner i stället en malande oro. Kommer jag att få jobb?

I dag är över 400 000 människor utan jobb. Antalet långtidsarbetslösa har nästan tredubblats under regeringens tid vid makten. Ungdomsarbetslösheten har bitit sig fast kring 25 procent. Regeringen Reinfeldt har misslyckats med jobben.

Socialdemokraterna har en politik för att knäcka ungdomsarbetslösheten. Vi föreslår fler högskoleplatser, yrkesintroduktionsjobb och att arbetslösa ungdomar ska garanteras jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar. Moderaterna säger nej till dessa åtgärder. Socialdemokraterna satsar också på skolan, genom mindre klasser, sommarjobb till unga och läxhjälp till alla. Moderaterna säger även nej till dessa förslag.

Socialdemokraterna vill underlätta för företagen att anställa fler genom att låta staten ta över ansvaret för den andra sjuklöneveckan. Återigen säger Moderaterna nej till en politik som leder till jobb.

Det vilar ett tungt ansvar på den moderatledda regeringen. Ungdomsarbetslösheten är hög och insatser måste till – nu! Inom kort går nästa kull ut skolan och många av dem riskerar att stiga rakt in i arbetslöshet. Ungdomsarbetslösheten är en tickande bomb. Den passiviserar, skapar hopplöshet och krossar framtidsdrömmar.

Olle Thorell (S)

Anna Wallén (S)

Lars Eriksson (S)

riksdagsledamöter Västmanland

Antonia Lundin (S)

ordförande SSU Västmanland

Pia Nilsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons