Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt stopp för miljonrullningen

Annons

Idrottshallen i Norberg kan bli dyrare än beräknat, varnar skribenterna.

Man vet inte om man gråta eller skratta när man ser direktionens inlägg om NVK:s kris i FP? Istället för att lägga all kraft på att lösa krisen i förbundet går politikerna i direktionen istället ut i media och skyller på varandra för det som uppstått. Ta ansvar istället för att käbbla! Ni borde istället lägga all kraft på att få ordning och stopp på den okontrollerade miljonrullningen av skattepengar som strömmar ur organisationen.

Förutom att skattepengar flödar ut på busstorget så råder principen om att jobb utförs på löpande räkning inom i stort sett allt underhåll i kommunen. Det är en finansiellt riskabel väg att gå för kommunerna. Eftersom organisationen saknar en controllerfunktion så har man ingen kontroll över vad de olika projekten kommer att kosta i slutändan.

Avtalen med entreprenörerna skiljer sig åt kostnadsmässigt. I de flesta fall debiteras kommunerna 380-450 kr i timmen i löpande räkning. Tid för resor ingår inte som regel i avtalen.

Det är därför förvånande att avtalen på byggsidan tvingas vara så låga att de rimligen inte kan täcka företagens egna kostnader för sina anställda. Avtalspriset för byggavtal är maximalt 309 kronor per timma. Vi har varit i kontakt med Byggnads i Västerås som hävdar att ett sådant pris endast täcker 80 procent av företagets avtalsenliga lönekostnader.

Det kan tyckas vara en bra affär för kommunen med låga priser men det känns samtidigt oseriöst. Frågan som osökt ställs blir hur dessa företag kompenserar sig ekonomiskt. De måste rimligen gå på plus i slutändan.

Vi har slutligen informerats om att projektering och sanering inför byggnationen av idrottshallen kostade 4,5 miljoner kronor. Det innebär att budget överskreds med 150 procent. Kan vara en fingervisning om vad vi har att vänta i slutnotan för det aktuella bygget.Dessa pengar får givetvis tas från något annat håll.

Lennart Skansfors

Christer Filipsson

Tommy Vestling

Erika Vestling

Anna Lindgren

Anders Brunnberg

Stefan Holm

John Ellard

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons