Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: En skolbuss ska gå till skolan

Annons
Mynttorget när det byggdes om.

Man skulle väl tänka sig att skolbussen går till skolan. Ja så är det på de flesta platser men inte i Norberg. Här går skolbussen till Mynttorget för VL hinner inte/vill inte köra till skolan. Väl på Mynttorget ska någon möta upp och följa barnen (6 år och uppåt) till skolan. Flera vägar ska passeras.

Tidigare när det lokala bolaget Pettersons buss hade ansvaret för skolresorna stannade bussen vid, just det skolan. Men sossarna spelade bort Petterssons buss i en upphandling som gjorde att VL fick ansvaret. Där lyckades sossarna slå två flugor i en smäll dels försämra servicen för invånarna dels få bort ett lokalt företag.

När nu barnen som åkt buss till Mynttorget och därifrån gått till fritids och kommit dit så har frukostserveringen upphört. Barn som kommer efter 07.15 får nämligen ingen frukost. De får titta på tv tills det är dags att gå till skolan.

Det känns som att S vill göra det så svårt och krångligt som möjligt så kan man spara in pengar på barnen.

Hur svårt är det att i upphandlingen kräva att skolbussen går till skolan och inte till någon annan plats? SD Norberg kräver att skolbussen går till skolan.

Enligt den information fritids gett sker ingen verksamhet före skolstart förutom tv-tittande. Kan det då vara så svårt att låta frukosten stå framme tills det är dags att gå till skolan?

Jag blir nästan lite imponerad av hur Norbergs kommun i punkt efter punkt misslyckats med barnen och skolan. Vi ligger i botten på Lärarförbundets ranking om skolor. Pisa-resultaten är katastrofala. Mängder med barn/ungdomar som inte är behöriga till gymnasiet (sista officiella uppgifterna är 43,5 % icke godkända). Sen påstår skolan att resultaten blivit bättre men trots påstötningar om att vi vill se dom dokumenten som visar detta har de ännu efter fyra veckor ej delgetts oss. Vi har bland de större barngrupperna i Sverige på dagisverksamheten. Antalet behöriga lärare och utbildade förskolelärare är mycket lågt. De här problemen är långt ifrån nya.

Först nu, 2,5 veckor innan valet kommer något om ”kvalitetssäkring”. Som om problemen är nya? Dessutom slingrar man sig från ansvaret. Skolverket är tydliga med vad som gäller:

+ ”Kommunen och rektorn i skolan utformar utbildningen och ansvarar för att eleverna når kunskapsmålen.”

+ ”Kommunen är huvudman för kommunala skolor. För fristående skolor är skolans styrelse huvudman. Huvudmannen bestämmer hur skolan ska arbeta, ser till att skolan har de resurser som krävs och ska hela tiden arbeta för att skolan ska bli bättre. ”

Kaj Viberg

SD Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons