Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: L ligger platt för de styrande i Norberg

Annons
Dåliga resultat beror på att skolan inte klarar målen, påpekar skribenten.

Jaha då kan vi konstatera att Liberalerna inte kommer att vara ett oppositionsparti då de verkar lägga sig platt för de styrande i Norberg.

Att försöka påskina att de usla resultaten beror på att Norbergs lärare är extra noggranna i sina bedömningar och att vi därför har så svaga resultat är nog en av de värre bortförklaringarna jag sett (12/8). För Liane Blom (L) kan jag tala om att låga resultat innebär att man inte klarar målen, du tycks inte ha förstått det.

Läs också Flera orsaker till dåliga skolresultat

Liberalerna tycks helt ha missat att Norberg under flera år legat i botten på Lärarförbundets rankingar gällande skolan. Vi i SD tycker att de siffrorna är alarmerande och vill göra något åt saken.

Om 30 – 43 procent inte klarar skolan ser vi det som ett stort problem. Men liberalerna tycker inte att det är något man behöver göra något åt eller är ett problem. Liberalerna vill vänta och se. SD Norberg vill inte vänta på att ännu fler elever inte klarar skolan. SD Norberg vill göra något nu.

Jag har 27/7 begärt ut dokumenten som visar årets resultat men ännu ej fått dem. Undrar varför?

Det här är ingen kritik av enskilda elever som inte lyckats få godkänt. Det här är en kritik mot skolledningen och de styrande av skolan som misslyckats kapitalt med att hjälpa alla elever att klara skolan.

SD Norberg vill ha en total genomgång av skolan, om vad som varit och vad som måste förändras för att vi ska få en väl fungerande skola. SD Norberg är inte främmande för att byta ut personer i ledande befattningar.

Idag vet vi inte vad som lett fram till skolfiaskot men att ta reda på det och åtgärda de problemen är prio 1 för vår skolpolitik.

SD Norberg är absolut inte främmande för att anamma andras förslag för att förbättra skolan. Viktigast av allt är att återigen få en bra fungerande skola.

Kaj Viberg

SD Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons