Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Norbergs skolfiasko måste utredas

Annons

Jag har tidigare skrivit om de katastrofala resultaten i skolan. 43,5 procent är inte behöriga till gymnasiet. Detta är inget annan än ett svek mot Norbergs ungdom.

SD Norberg vill att en oberoende utredning omedelbart startas som ska ta reda på vad som gått så fel. Utredningen ska titta på styrningen, skolledningen, ekonomi, kommunikation, klasstorlekar, pedagogik, varför Norberg har så svårt att rekrytera behöriga lärare med mera. Helt enkelt gå igenom allt. Utifrån utredningen ska sedan åtgärdsprogram startas så att skolan i Norberg blir en välfungerande skola med goda resultat.

Vi vill också att det finns kontrollpunkter så att åtgärder snabbt kan sättas in när det visar sig att elever inte kommer att klara utbildningen.

Vi föreslår också att man inrättar speciella klasser för de elever som är nyanlända. Här ska eleven lära sig svenska ordentligt samt att man tar reda på vilken nivå eleven står på. Detta för att alla ska ha möjlighet att klara skolan.

Vi vill också ha en bra och utbyggd läxhjälp på skolan. Alla elever får inte den hjälpen hemma av olika orsaker. Då ska skolan kunna erbjuda detta.

Gällande barnomsorgen är det absolut viktigaste att få ner barngruppernas storlekar samt ha en hög andel utbildade förskollärare och barnskötare. Även här måste utredas om Norberg behöver nya förskolor. Vi vill också utöka antalet utbildade förskollärare och barnskötare.

SD Norberg vill att vi i ett första steg ska ha som mål att nå Skolverkets rekommendationer om 6-12 barn/grupp i åldern 1-3 år, 9-15 barn/grupp i åldern 4-5 år. Som delmål vill SD Norberg att barngrupperna minskas med 2 barn/grupp under 2019.

Alla är överens om barnen är viktiga och att en bra skola och barnomsorg är centrala. Då kanske det är dags att visa detta och inte bara prata om det.

Johanna Odö och Åsa Eriksson smiter undan sitt ansvar genom att skylla på tidigare regeringar och riktigt märkligt blir det när samma parti som är ansvarig för den stora invandringen skyller på invandringen. Detta håller inte, de är ansvariga för skolan i Norberg och fiaskot med så många underkända elever.

Ett av SD:s viktigaste krav är att skolan åter förstatligas och att en utredning startas omedelbart för att utreda formerna för detta.

Kaj Viberg

SD Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons