Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Satsa på mindre klasser i Fagersta

Annons

Vårt svenska utbildningssystem har nedmonterats under decennier. Internationella undersökningar visar att Sverige, som haft en skola i världsklass, nu halkar efter vad gäller resultat i kärnämnena.

För att återfå en skola där kunskap står i fokus och där ordning och reda råder krävs en rad åtgärder På riksnivå satsar vi på ökad resurstilldelning och en rad genomgripande reformer som skulle innebära att vi i högre grad kan verka för att den svenska skolan åter blir en skola värd namnet.

Kommunerna har olika ekonomiska förutsättningar för att bedriva skola. Genom att återförstatliga skolan kan vi påbörja vägen mot en rättvis och likvärdig skolgång över hela landet.

Vi vill avskaffa systemet med så kallade förstelärare, som ger rektorerna ett oproportionerligt inflytande över lärarnas lönesättning. Istället vill vi finansiera en lönetrappa enligt Singapore-modellen, som ger motsvarande lönelyft åt lärare som väljer att utvecklas genom utbildning.

Lokalt vill vi bland annat satsa på behöriga lärare, mindre klasser, ökad vuxennärvaro och stärkt stöd genom fler specialpedagoger. I Fagersta har 60 procent i grundskolan lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne, vilket minskat med 5 procentenheter från 2017.

Sverigedemokraternas utbildningspolitik bygger dels på en återgång till det som tidigare fungerat väl, dels på inspiration från de länder som lyckas bäst idag.

Anina Laroma (SD)

toppkandidat till kommunfullmäktige i Fagersta

Jenny Persson (SD)

andranamn till kommunfullmäktige i Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons