Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Utred brottslingars bakgrund

Annons

För några veckor sedan publicerade en av våra största kvällstidningar en granskning av den senaste tidens gruppvåldtäkter, vilket orsakat en stor debatt på flera håll i landet. Att kartlägga brott och ursprung - särskilt när det kommer till sexualbrott - är något som Sverigedemokraterna efterfrågat länge.

Kvällstidningens undersökning visade att hela 82 av 112 av de som dömts för gruppvåldtäkt de senaste åren är födda i länder utanför Europa. En stor del av de resterande gärningsmännen var födda i Sverige, men hade utländska föräldrar.

Den extrema överpresentationen borde vara alarmerande för fler partier än Sverigedemokraterna. Till skillnad från andra partier har vi påtalat att kultur har betydelse för den tydliga överrepresentationen, medan företrädesvis socialliberaler hävdat att den enda relevanta och gemensamma faktorn är kön.

För att kunna utvärdera politik och förstå samhällsutvecklingen är bra statistik en bättre utgångspunkt än enskilda partiers ideologiskt formade uppfattningar. Därför har Sverigedemokraterna krävt av regeringen att lägga korten på bordet gällande invandringens effekter för brottsutvecklingen i vårt land.

Att regeringen inte vill få fokus på de negativa konsekvenser som den misslyckade invandringen fört med sig är förståeligt. Men det är både fegt och oansvarigt. Det har nu gått 13 år sedan BRÅ senast gjorde en kartläggning av brott och ursprung. Under dessa 13 år har vi haft en historiskt hög invandring. För få en saklig debatt som leder till en positiv politisk utveckling så krävs det att vi får fakta om vad dessa år av invandring och integrationspolitik resulterat i. Det är vi skyldiga för den sakliga debatten, men inte minst skyldiga alla dem som fallit offer för den misslyckade politik som regeringen försöker mörka.

Adam Marttinen (SD), Rättspolitisk talesperson

Christer Borg (SD), Gruppledare Fagersta

Åsa-Lena Vestling (SD), Gruppledare Norberg

Ewa Olsson Bergstedt (SD), Ordförande Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons