Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöseri med tomma bussar

Annons

Jag bor vid södra infarten till Skinnskatteberg och i fredags lade jag särskilt märke till länstrafikens bussar och deras in- och utfart från samhället.

Då kunde jag (som väntat) konstatera att mellan klockan 15.30 och 20.30 passerade minst 15 bussar med sammanlagt sju-åtta passagerare, alltså färre än en passagerare per buss.

Detta förhållande upprepas varje dag. Dessutom passerar mellan fyra och sex bussar mellan klockan 21.30 och 23.30, alltid så gott som utan passagerare.

Hur kan landstinget, som aldrig har nog med pengar till vården, slösa bort hundratusentals kronor på en tjänst som så gott som ingen behöver eller vill ha?

Vården och omsorgen skriker efter ökade resurser. Vårdcentralen i Skinnskatteberg är till exempel i skriande behov av ökad läkarkompetens.

Här föreligger ett akut behov av omprioritering av de pengar vi betalar i skatt.

Se till att göra skäl för era feta arvoden, landstingsråd!

För övrigt anser jag att landstingen ska ägna sig åt sin huvudsakliga uppgift, att administrera vård och omsorg, annars kan de lika gärna läggas ned och ersättas av en nationell myndighet som ser till att vi får en likvärdig vård i hela landet.

Gnällspiken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons