Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta problemen på NVK på allvar

Annons

Peter Håkanson, förbundschef på NVK.

Efter en massa skriverier i FP fick jag för mig att jag ska följa ärendet gällande NVK:s förbundschef på kommunfullmäktiges senaste möte.

Marino Wallsten, inse fakta, Peter Håkanson har stor del i att arbetsmiljön på NVK är katastrofalt dålig, inte Harold Nilsson! Översittarpolitiker behandlar inte de anställda på NVK med respekt utan ser över deras huvuden och menar att de vet bättre och verkar mena att den dåliga stämningen och det dåliga resultatet av fackets undersökning inte beror på Håkanson, fast flera av de anställda uttryckligen sagt så. Varför?

Detta har hänt den senaste tiden:

+ FP skriver om hur dåligt de anställda på NVK mår. Man har också ringt upp personer som arbetat med Peter Håkanson under tre av hans senaste arbetsgivare och samtliga berättar väldigt lika historier som de anställda på NVK. Det vill säga ”Han är sällan på plats och tar sig inte an sina arbetsuppgifter”.

+ Facket gör en undersökning som Marino Wallsten (S), Gustav El-Rachidi (S) och Stig Bergman (V) inte verkar ta på allvar fast 90 procent av alla tjänstemän på NVK svarat! Man ignorerar att personalen mår dåligt, och kan inte inse den huvudsakliga orsaken.

+ Marino Wallsten tar fel på två månader i tid, vilket medför att det är tre månader istället för en. Undersökningen gjordes i maj och inte i mars som Marino säger. Marino Wallsten (S) gör en egen tolkning, att det beror på Harold Nilsson, vilket jag inte tror han förankrat hos personalen på NVK i varje fall.

+ FP får fram att Peter Håkanson ljugit kring sina senaste anställningar, bland annat genom att helt utelämna en, och sedan undanhålla den faktiska anledningen till att han slutade på de andra. Ändå säger Stig Bergman, när han konfronteras med detta att man tagit referenser. Stig, tycker du fortfarande att han inte försökte dölja något?

+ Åsa Eriksson (S) i Norberg har fullt förtroende för Håkanson, fast än han ljugit vid anställningen. Hur mycket ska behöva komma fram för att du ska tappa förtroendet? Ja du Åsa, jag tappar förtroendet för dig efter dessa uttalanden.

På Linked In kan man läsa att Håkanson sen 2008 enligt sitt eget CV jobbat på nio ställen, lägger man till ett på Moelven så kommer jag upp till tio ställen på nio år. Mindre än ett år på varje ställe. Det borde väl ringa en varningsklocka?

Jag vill fråga er Stig Bergman (V), Gustav El Rachidi (S), Marino Wallsten (S) och nu även Åsa Eriksson (S), hur länge ska ni hålla denna person om ryggen?

Trots det, grymt bra jobbat av Hans Granlund (V) som faktiskt står rakryggad genom detta.

LBC

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons