Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryggt nytt boende

Annons

Vi politiker i Norbergs kommun är glada och stolta över att det första trygghetsboendet nu står klart. 24 helt nyrenoverade lägenheter med hiss, rymliga badrum och inglasade balkonger är ett välkommet tillskott på bostadsmarknaden.

Möjligheten till måltider och social samvaro tror jag bidrar till upplevd trygghet för många. Trygghetsboendet har dessutom inneburit att ett par nya familjer har flyttat till Norberg.

Fler än skribenten ”Tanten” (1/11) har missuppfattat vad trygghetsboende innebär och kanske förväntat sig handikappanpassade lägenheter. Så är inte fallet. Dessa moderna och tillgängliga lägenheter ska kunna hyras ut till vem som helst när de inte längre behövs som just trygghetsboende för personer fyllda 70 år. Om någon hyresgäst behöver anpassning görs det utifrån individens behov, precis som i vilket annat boende som helst.

Att hyran (mellan 6 300 och 6 700 konor för två rum och kök) kan uppfattas som hög har jag förståelse för, även om det i relation till andra nyproducerade lägenheter är en ganska låg kvadratmeterkostnad.

Politikernas ambition är förstås att så många som möjligt ska ha råd att bo i de nya, fina lägenheterna. För pensionärer med låg inkomst finns det möjlighet att få bostadstillägg. Hur mycket man kan få i bostadstillägg beror på vilka inkomster man har. Som mest kan man få ersättning för 93 procent av bostadskostnader upp till 5 000 kronor i månaden, det vill säga upp till 4 990 i bidrag. Du kan själv räkna ut om du har rätt till bostadstillägg via www.pensionsmyndigheten.se/bostadstillägg eller ringa till Pensionsmyndigheten.

Min förhoppning är att många sjuttioplussare tar chansen att bo centralt, modernt och tryggt i Norberg.

Kommunalråd i Norberg

Åsa Eriksson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons