Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksamt filmval

Annons

Skinnskatteberg. Kulturskolan bjöd på en trevlig kväll av film, dans och musik. Jag är väldigt glad att Skinnskattebergs kommun kan räkna med Kulturskolan och dess personal, för det stimulerar verkligen barnens kreativitet och de har kul. Bra gjort!

Det kan finnas olika syften med konst. Det kan till exempel återspegla livet, väcka känslor och även skapa debatt. Jag tror att en av barnens filmer har lyckats göra alla tre.

Filmens synopsis: Ett barn gungar ensamt på en skolgård. Ett gäng ungar dyker plötsligt upp och slår henne i ansiktet. Vi ser henne senare med ett stort blåmärke, återigen på gungan. Denna gång når gänget kommer tillbaka tar hon fram ett stort gevär och riktar den mot de andra barnen. Efter ett hotfullt skott springer de iväg.

Tekniskt sett var filmen bra. Barnen använde båda konstnärliga vinklar och närbilder. Barnen och deras föräldrar ska vara stolta över filmens kvalitet.

Däremot blev jag orolig över filmens innehåll. Hade jag inte läst den senaste tidens rubriker kanske jag inte hade reagerat på samma sätt. Vapen ska inte förekomma på skolgårdar och våra barn ska inte behöva beväpna sig för att skydda sig från mobbning.

Jag undrar om det skulle hämmat barnens kreativitet om pedagogen hade uppmuntrat dem till att hitta en annan lösning på mobbningsproblematiken?

Nej, att sätta gränser hämmar inte barnens kreativitet. Det utmanar dem i stället att hitta andra lösningar. Jag hävdar att detta stimulerar deras kreativitet.

Annars tycker jag att barnen har skapat ett mästerverk som handlar om ett högst aktuellt tema. De här barnen är väldigt duktiga konstnärer, och vi vuxna kan lära oss mycket av att fortsätta låna ut filmkameror till dem. Bravo!

Filmentusiast

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons