Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underbara pedagoger

Annons
Visa uppskattning, uppmanar signaturen. Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

På en förskola här i staden jobbar flera fantastiska pedagoger som gör allt de kan för att barnen ska ha en bra, trygg och lärorik dag på förskolan.

Men grejen är den att de räcker inte till...och det är inte för att de inte vill eller för att de inte försöker. Nej de kan omöjligtvis räcka till för alla barn som finns i varje barngrupp. Där finns det mellan 15-22 individer som alla har rätt till närhet, omsorg och lärande.

Några av dessa har annat modersmål än svenska och där är det extra viktigt att pedagogerna stöttar och hjälper dem att förstå.

Alla dessa barn på förskolan har familjer som vill att just deras barn ska få det allra bästa, som de alla förtjänar ... men hur ska det gå till när pedagogerna måste göra/hinna med så mycket annat än bara barnen. Och när de inte hinner med är det pedagogerna som får ta smällen från arga och/eller besvikna föräldrar, inte de som har beslutat hur förskolorna ska se ut!

Är detta verkligen rimligt? Nej det kan jag inte tycka.

Så en uppmaning till alla som har ett barn på förskolan: Visa uppskattning för det som pedagogerna gör, för de gör sitt yttersta för barnens skull, och när det uppstår situationer där barnen hamnat i kläm så se till att beslutsfattarna får veta det!

Jag är otroligt glad över alla underbara pedagoger som jag träffat under mina barns förskoletid. Ni är fantastiska och utan er skulle samhället inte fungera!

Fagersta

JAG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons