Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Miljonsatsning i Fagersta görs utan en riktig kalkyl

Annons
För detta Brukskontoret - ett blivande kommunhus?

Svar till kommunalrådet Marino Wahlsten (S) och vice kommunstyrelseordförande Jan Johansson (M).

I er insändare skriver ni att det inte finns några besparingskrav. Men ni har gett uppdrag till kommunledningen att komma med förslag om besparingar motsvarande 45,7 miljoner till mars 2018. Detta finns att läsa i era egna fattade beslut nämligen KS § 126-budgen 2018 och plan 2019-2020 med diarienr. 2017.128.041 som innehåller ovanstående siffra. Det är en offentlig handling som finns på kommunens hemsida och som alla kan läsa. Denna siffra är tydlig, klar och beslutad.

Men det som är oklart och dolt är kostnaderna. Den ena är kostnader till följd av konsekvenserna av bolagisering av NVK. Den andra är vansinnet att köpa Brukskontoret och flytta delar av kommunhuset dit. Vi gissar att detta kommer att kosta hundratals miljoner som Fagerstaborna ska betala framöver. Det saknas en kalkyl som omfattar alla kostnader och behovsbedömningar. Hur ni tycker att detta är ett fullgott underlag är en gåta. Vi kräver därför en djupare analys av behov, beräkningar och konsekvenser som grund för besluten.

Det stämmer att en åsikt inte är samma sak som en sanning. I detta fall är vår åsikt att det behövs mer underlag innan beslut. Vi vet inte tillräckligt för att väga alla fördelar och nackdelar. Jag tycker det är allvarligt när krav på mer utredning och underlag innan beslut kan vändas till att det handlar om ”illvilja” och ”falska nyheter ”.

Under de fyra tidigare mandatperioderna betalade Fagersta skulder motsvarande cirka 450 miljoner. Fagersta kommun förtjänar inte skuldsättning ännu en gång.

Hans Granlund (V)

Shiro Biranvand (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons