Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Risk för baksmälla efter fastighetsaffär

Annons
Blivande kommunhus?

Nyårsklockorna ringde ut det gamla året, Fagerstaborna vaknade upp med varierad baksmälla och när man sedan satte sig nyktert upp i sängen och tittade ut genom fönstret så kunde man se den styrande majoriteten med svans fortfarande berusad av sin makt.

Vi har ställt frågorna, vad notan blir för att bilda fastighetsbolag för 156 lägenheter, Hur mycket dyrare blir det för hyresgästerna? Varför gör man inte en utredning som svarar på frågorna utan man kör i blindo? Det samma gäller Brukskontoret och kommunhusen där man inte vet om det är 100 eller 200 miljoner som notan slutar på, utan man höftar till med något.

Vi är övertygad att man blir tvungen att utreda hur man skall gå till väga, varför inte utreda innan man tar beslut som påverkar invånarna i Fagersta för lång tid?

Läser Fagersta kommun budget 2018: ”Genom att fokusera på kommunens kärnverksamhet så ser vi en förstärkning av vår välfärd”

Kärnverksamheten verkar vara att bilda kommunalt aktiebolag och köpa fastigheter och skapa otrygga arbetsförhållanden. Vi trodde kärnverksamheten var barn och utbildning, omsorg, idrott, kultur.

Nu när vi ser de styrande med svans dansa längs vägen sjungande ”vi kan ta beslut” så står vi här kvar undrande ”förstår ni varför?”.

När maktens berusning går över så är det befolkningen som får ta baksmällan

Ställ frågan till din politiker Vad kostar det bilda fastighetsbolag? Hur mycket kommer hyran att höjas med för de kommunala hyresgästerna? När allt upphandlas, vad händer med personalen på NVK?

Hans Granlund (V)f

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons